Pařížské rohlíčky od babičky
Ingredience
Těsto
- 4 kus vaječné bílky
- 250 g mleté ořechy
- 300 g krystalový cukr
- 3 polévková lžíce hrubá mouka
Nádivka
- 150 g krystalový cukr
- 5 kus Větší vejce
- 500 g máslo
- 4 polévková lžíce kakao
Čokoládový krém
- 300 g hořkosladká čokoláda
- 80 g máslo
Nejnovější letáky
Postup
Začneme těstem. Připravíme si hrnec s vodou a přivedeme ji k varu. Nad hrnec postavíme mísu na parní lázeň. Nad lázní ušleháme bílky s krystalovým cukrem. Šleháme, dokud nevznikne hustá konzistence, asi 8-10 minut. Připravenou směs nechte vychladnout.
Ořechy rozemelte v kuchyňském robotu a po částech je přidávejte do mírně vychladlé směsi spolu s hrubou moukou. Promíchejte a naplňte cukrářské sáčky.
Připravte si plechy vyložením pečicím papírem. Vytvarujte rohlíky, které ihned vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte asi 7 minut, poté troubu vypněte a nechte rohlíčky ještě několik minut stát v otevřené troubě.
Mezitím přejděme k náplni. Opět si připravte parní lázeň, ve které budete asi 15 minut šlehat celá vejce s krystalovým cukrem. Měli byste získat pudinkovou konzistenci. Necháme vychladnout a poté přidáme po troškách Heru (nebo máslo) a prosáté kakao. Krémem naplňte cukrářský sáček a na každou roládu naneste štědrou vrstvu krému. A uložte do chladničky.
Posledním krokem je příprava čokoládové polevy. Čokoládu a máslo za stálého míchání rozpusťte nad párou a nechte mírně vychladnout. Poté croissanty namočte do čokoládové polevy a znovu s nimi vychlaďte.
Doufám, že se vám rohlíčky budou líbit a že se stanou součástí každé oslavy, jako se to stalo u nás.