INZERCE

Ořechové medové sušenky

Znáte to, kdykoli během dne dostanete chuť si na něčem pochutnat. Vyzkoušejte tyto měkké sušenky. :)

INZERCE

Ingredience

porce
28
  • 1 ks jablko Přidáno do
  • 200 ml Voda Přidáno do
  • 6 lžíce med Přidáno do
  • 1 lžíce Skořice Přidáno do
  • 1 lžíce Skořice Přidáno do
  • 1 lžíce Sodný bikarbonát do čaje Přidáno do
  • 12 lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
  • 200 ml olivového oleje Přidáno do
  • 500 g Hladké špaldové mouky Přidáno do
  • 100 g Vlašských ořechů nebo co doma najdeme Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Drobně nakrájené oloupané jablko opékáme na rozpálené pánvi 2-3 minuty, dokud nezačne změknout. Podlijeme vodou a vaříme asi 10 minut nebo dokud voda nevypaří.

2. Krok

Mezitím si rozmixujeme ořechy, aby vypadaly jemně nasekané.

3. Krok

Přesuneme jablko do misky a mícháme v med, skořici, jedlou sodu, vanilku a olej. Všechno dobře promícháme a poté postupně přidáváme mouku. Nejlépe je těsto hnětat rukama. Těsto bude měkké, mastné a nebude lepit.

4. Krok

Pokryjeme těsto fólií a vložíme do lednice na 1 hodinu.

5. Krok

Po odležení těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme ho mezi 2 papíry na pečení. Válíme do tloušťky přibližně ½ cm. Skleničkou si z těsta vykrájíme sušenky a přesuneme je na plech vyložený pečicím papírem.

6. Krok

Cookies můžete posypat nasekanými ořechy nebo nasekanou hořkou čokoládou.

7. Krok

Pečeme na 200 ˚C, cca 8-10 minut nebo dokud nejsou upečené.

Podobné recepty

Cuketové muffiny

Uložte si tento recept na cuketovou sezónu. Jednoduché dvoubarevné muffiny.

Cuketové piškóty so škoricou

Zdravé a hravé. Potešia Vás a hlavne Vaše deťúrence. :)

Rakouský ořechový striezel s kynutým těstem

V průběhu let jsem vyzkoušela mnoho receptů na dorty, ale ten na Nussstriezel má v mém srdci zvláštní místo. Tento typický rakouský koláč je nadýchaný i křupavý a vyzařuje teplo a útulnost. Doma ho nejraději pečeme v chladných zimních dnech - ta svůdná vůně, která se při pečení šíří celým domem, je prostě nesrovnatelná.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Domácí piškoty

Domácí je domácí :)

Zdravé sušenky

Zdravé a chutné sušenky, které jsou měkké i na 3.-4. den.

Zdravé banánové muffiny

Zbyly vám přezrálé banány? Vyzkoušejte tento rychlý desert nebo pozdní snídaně.

Křupavé špaldové sušenky

Každý pekař, ať už profesionál nebo amatér, ví, že klíčem k úspěchu je experimentování. Ve své kuchyni jsem si dal za úkol vytvořit sladké sušenky ze špaldy. Výsledkem mého pokusu byly tyto lahodné křupavé špaldové sušenky, které se hodí pro každou příležitost.

Podobné recepty

Cuketové muffiny

Uložte si tento recept na cuketovou sezónu. Jednoduché dvoubarevné muffiny.

Cuketové piškóty so škoricou

Zdravé a hravé. Potešia Vás a hlavne Vaše deťúrence. :)

Rakouský ořechový striezel s kynutým těstem

V průběhu let jsem vyzkoušela mnoho receptů na dorty, ale ten na Nussstriezel má v mém srdci zvláštní místo. Tento typický rakouský koláč je nadýchaný i křupavý a vyzařuje teplo a útulnost. Doma ho nejraději pečeme v chladných zimních dnech - ta svůdná vůně, která se při pečení šíří celým domem, je prostě nesrovnatelná.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Domácí piškoty

Domácí je domácí :)

Zdravé sušenky

Zdravé a chutné sušenky, které jsou měkké i na 3.-4. den.

Zdravé banánové muffiny

Zbyly vám přezrálé banány? Vyzkoušejte tento rychlý desert nebo pozdní snídaně.

Křupavé špaldové sušenky

Každý pekař, ať už profesionál nebo amatér, ví, že klíčem k úspěchu je experimentování. Ve své kuchyni jsem si dal za úkol vytvořit sladké sušenky ze špaldy. Výsledkem mého pokusu byly tyto lahodné křupavé špaldové sušenky, které se hodí pro každou příležitost.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

274 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty