:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/qc7I5rioq4eyAZnJCPgQ/7fd77fa93e6ed8a8575d0d897e65b9.jpeg)
Zdroj: zefirchik06 from Getty Images
Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone
Tento nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone je neodolatelně chutný, sytý a překvapivě snadný na přípravu.
Ingredience
- 200 g Máslové sušenky
- 120 g Máslo
- 250 g mascarpone
- 400 g bílý jogurt
- 300 g Hořká čokoláda
- 1 bal želatiny
- 4 pl vody
- 70 g moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrťte na malé kousky. Nejlépe v kuchyňském robotu, ale pokud ho nemáte po ruce, poslouží i váleček a sáček.
Rozpusťte máslo a smíchejte ho se sušenkami. Směs natlačte na dno dortové formy (ideální je forma s odnímatelným dnem) a dejte do lednice ztuhnout.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Mascarpone smíchejte s jogurtem a cukrem a přidejte do rozpuštěné čokolády.
Želatinu připravte podle návodu na obalu a přidejte ji do směsi. Po důkladném promíchání nalijte náplň na základ v dortové formě.
Tvarohový koláč nechte v chladničce odležet alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Tím získáte dokonalou konzistenci a plnou chuť.
Náš nepečený čokoládový cheesecake můžete ozdobit čokoládovými hoblinkami a kousky čokolády.