INZERCE

Zdroj: Pixabay: Taken

Nejlepší křupavé bramborové placky

Tyto lahodné bramborové placky s kaší jsou uvnitř měkké a krémové, ale na povrchu křupavé, což je dokonalá rovnováha.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 šálky Bramborová kaše (nejlépe zbytky) Přidáno do
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • 14 šálek Mouky a další na poprášení Přidáno do
  • 2 Zelená cibule, jemně nasekaná Přidáno do
  • 12 šálek Strouhaného sýra čedar Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 212 pl Rostlinného oleje na smažení Přidáno do
  • Nepovinné přílohy: zakysaná smetana, další sýr nebo kousky slaniny. Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte bramborovou kaši, vejce, mouku, zelenou cibulku a nastrouhaný sýr čedar. Dbejte na to, abyste ingredience dobře promíchali, až vznikne lepivé těsto. Pro lepší chuť doporučuji použít zbytky bramborové kaše, mají již přidané příchutě, jako je máslo, smetana nebo česnek, díky kterým jsou tyto palačinky mimořádně chutné.

2. Krok

Směs osolte a opepřete a míchejte, dokud se vše řádně nespojí. Nebojte se upravit koření podle svých představ, tyto palačinky jsou shovívavé.

3. Krok

Naberte přibližně 1/4 hrnku bramborové směsi a vytvarujte z ní placku. Kvůli jednotnosti vždy používám odměrku na 1/4 šálku, aby byly všechny palačinky stejně velké.

4. Krok

Každou palačinku lehce poprašte moukou. Tento krok zabrání tomu, aby se palačinky přilepily k pánvi, a dodá jim na povrchu nádhernou kůrku.

5. Krok

Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě. Přidejte palačinky a smažte je asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Dbejte na to, abyste pánev nepřeplnili, aby se snadněji obracela a byla křupavější.

6. Krok

Podávejte horké s oblíbenou přílohou, jako je zakysaná smetana, sýr nebo kousky slaniny.

Podobné recepty

Krémová polévka z růžičkové kapusty recept

Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!

Sýrová omáčka

Tato klasická bílá omáčka je plná silného sýra čedar - náš snadný recept je hotový za 15 minut. Použijte k přípravě makarónů nebo květákového smaženého sýra.

Jednoduché chutné opečené toasty Crostini

Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Podobné recepty

Krémová polévka z růžičkové kapusty recept

Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!

Sýrová omáčka

Tato klasická bílá omáčka je plná silného sýra čedar - náš snadný recept je hotový za 15 minut. Použijte k přípravě makarónů nebo květákového smaženého sýra.

Jednoduché chutné opečené toasty Crostini

Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie