:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/1wTtUycdpt7cL6N4wMhg/0b1d47f1807ccc723b305e69bcdca5.jpeg)
Zdroj: Canva
Nejlepší hamburger recept
Každý milovník burgerů pozor! Tento skvělý hovězí burger recept bude něco pro vás! Kdo by nemiloval domácí hamburger? Pojďme se na něj podívat.
Ingredience
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička Worcestershire omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 4 hamburgerové housky
- Sýr podle vašeho výběru
- dopisy Salátové
- plátky rajčat
- a Kečup majonéza
- Olej na grilování
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Prvně si ve velké míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli, česnek, Worcestershire omáčku, dijonskou hořčici, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Dobře vše promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
Z masa vytvarujte 4 stejnoměrně velké placičky o tloušťce přibližně 2 cm.
Můžete je lehce stlačit do tvaru hamburgerových housek.
Předehřejte gril či grilovací pánev na středně vysokou teplotu a před použitím ji lehce potřete olejem, aby se zabránilo přilepení hamburgerů.
Grilujte hamburgery cca 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou upečené podle vás (např. medium nebo well-done).
Během grilování můžete na vrch hamburgerských placiček přidat plátky sýra, který se rozpustí. Třeba chedar.
Mezitím připravte hamburgerové housky.
Pokud chcete, můžete je mírně opéct na grilu či v troubě, aby získaly křupavost.
Na spodní polovinu hamburgerové housky umístěte salátové listy, plátky rajčat a cibule.
Položte upečený hamburger na zeleninu a případně přidejte kečup a majonézu dle vaší chuti.
Máte hotovo, na letní grilovačku jste připraveni!
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Nejlepší hamburger recept
Každý milovník burgerů pozor! Tento skvělý hovězí burger recept bude něco pro vás! Kdo by nemiloval domácí hamburger? Pojďme se na něj podívat.
Prvně si ve velké míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli, česnek, Worcestershire omáčku, dijonskou hořčici, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Dobře vše promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
Z masa vytvarujte 4 stejnoměrně velké placičky o tloušťce přibližně 2 cm.
Můžete je lehce stlačit do tvaru hamburgerových housek.
Předehřejte gril či grilovací pánev na středně vysokou teplotu a před použitím ji lehce potřete olejem, aby se zabránilo přilepení hamburgerů.
Grilujte hamburgery cca 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou upečené podle vás (např. medium nebo well-done).
Během grilování můžete na vrch hamburgerských placiček přidat plátky sýra, který se rozpustí. Třeba chedar.
Mezitím připravte hamburgerové housky.
Pokud chcete, můžete je mírně opéct na grilu či v troubě, aby získaly křupavost.
Na spodní polovinu hamburgerové housky umístěte salátové listy, plátky rajčat a cibule.
Položte upečený hamburger na zeleninu a případně přidejte kečup a majonézu dle vaší chuti.
Máte hotovo, na letní grilovačku jste připraveni!
Jak jste tento recept připravili?