INZERCE

Mini pavlova

Mini pavlova je menší verze tradičního pavlova dortu, který pochází z Austrálie a Nového Zélandu. Je to lehký dezert s křupavým meruňkovým plátkem, jemnou vrstvou šlehačky a ovocem na vrchu

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 4 velké bílky pokojové teploty Přidáno do
  • 1 šálek g jemného bílého cukru kastorový cukr Přidáno do
  • 1 čajová lžička bílého vinného octa ml Přidáno do
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu ml Přidáno do
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu ml Přidáno do
  • 1 šálek ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 1 polévková lžíce cukru moučka g Přidáno do
  • Ovoce dle vaší volby jako jahody Přidáno do
  • maliny Přidáno do
  • kiwi Přidáno do
  • mango nebo granátové jablko Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 120 °C a vyložte plech na pečení pečicím papírem.

2. Krok

V čisté a suché míse, vyšlehejte bílky elektrickým šlehačem, dokud se nevytvoří měkké špičky.

3. Krok

Přidávejte cukr postupně, zhruba 1 polévkovou lžíci za druhou, a pokračujte ve šlehání, dokud není směs hustá a lesklá.

4. Krok

Jemně vmíchejte kukuřičný škrob, bílý vinný ocet a vanilkový extrakt do bílkové směsi.

5. Krok

Nakreslete na pečicím papíru 12 kruhů o průměru zhruba 8 cm. Rozdělte bílkovou směs mezi kruhy a tvarujte je do malých hnízd s prohlubní uprostřed.

6. Krok

Pečte v předehřáté troubě po dobu 60-75 minut, nebo dokud nebudou pavlovy zlatohnědé a křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Nechte je úplně vychladnout přímo na plechu.

7. Krok

Mezitím vyšlehejte smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt do měkkých špiček.

8. Krok

Po vychladnutí pavlov, umístěte na každé z nich trochu šlehačky a ozdobte ovocem dle vaší chuti.

9. Krok

Podávejte

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty