INZERCE

Zdroj: claudiio Doenitz from Getty Images

Krémové rizoto s artyčoky

Artyčokové rizoto je bohatý a chutný první chod, který je vhodné připravit v zimních měsících, kdy je sezóna artyčoků. Tato krémová verze je připravena s dobrým parmezánem a hrstí nasekaných vlašských ořechů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 320 g Rýže Přidáno do
  • 800 g artyčok Přidáno do
  • 80 g Nastrouhaný parmigiano reggiano Přidáno do
  • 50 g nasekané ořechy Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • 1 litr Zeleninový vývar Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve připravte smaženou cibulku: nakrájejte cibuli a orestujte ji v pánvi s máslem.

2. Krok

Zatímco se cibule smaží, očistěte artyčoky: odstraňte nejtvrdší vnější listy, zkraťte stopku a polovinu srdíčka artyčoku. Očištěné artyčoky vložte do mísy s vodou a citronovou šťávou, aby nezčernaly.

3. Krok

Nakrájejte artyčoky na tenké klínky a přidejte je k osmažené zelenině. Nechte je dusit asi 10 minut, poté přidejte rýži a opečte ji několik minut.

4. Krok

Přelijte bílým vínem a jakmile se alkohol odpaří, přidejte naběračku vývaru. Vaření pokračujte občasným mícháním a přidáváním dalšího vývaru, pokud je to nutné.

5. Krok

Když je rýže téměř uvařená, přidejte parmazán a nasekané ořechy. Dochutíte solí a pepřem a podávejte artyčokový rizoto hodně horké.

Podobné recepty

Křemové rizoto s houbami

Jedním z našich oblíbených letních receptů je určitě toto křemové rizoto. Neváhej a vyzkoušej i ty.

Artyčokové rizoto

Italské rizoto s zampiony

Rizoto s parmazánem

Rizoto al parmigiano je klasika italské kuchyně, bohatý krémový pokrm, který se skvěle hodí k čerstvému salátu nebo sklence bílého vína. Tajemství dobrého risotta al parmigiano spočívá v použití kvalitních surovin, jako je dobrý masový vývar a DOP Parmigiano Reggiano.

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Rizoto s černou čočkou a artyčokem

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.

Chřestové rizoto

Recept na krémové chřestové rizoto je dokonalou kombinací výrazné šparglové chuti a jemného krémového rizota.

Houbové risotto ze sušených hub

Krémové houbové risotto.

Podobné recepty

Křemové rizoto s houbami

Jedním z našich oblíbených letních receptů je určitě toto křemové rizoto. Neváhej a vyzkoušej i ty.

Artyčokové rizoto

Italské rizoto s zampiony

Rizoto s parmazánem

Rizoto al parmigiano je klasika italské kuchyně, bohatý krémový pokrm, který se skvěle hodí k čerstvému salátu nebo sklence bílého vína. Tajemství dobrého risotta al parmigiano spočívá v použití kvalitních surovin, jako je dobrý masový vývar a DOP Parmigiano Reggiano.

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Rizoto s černou čočkou a artyčokem

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.

Chřestové rizoto

Recept na krémové chřestové rizoto je dokonalou kombinací výrazné šparglové chuti a jemného krémového rizota.

Houbové risotto ze sušených hub

Krémové houbové risotto.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty