:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/KgHBxhL3SMd-Fp8kmO8g/f572ff8f09022dd44ad349e7788e9f.jpeg)
Zdroj: TeQui0 from Getty Images
Kompot z jablek
Tento recept je ideální pro ta sladká, šťavnatá jablka, která byste nechtěli nechat zkažít. Chuť kompotu je zvláštně příjemná a připomíná mi dětství, kdy moje babička vařila kompot s klasickou vanilkovou notou.
Ingredience
- 1 kg jablek
- 150 g cukru
- 1 litrů vody
- šťáva z citronu
- 1 Lžíce vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte všechny ingredience. Jablka oloupejte, odstraňte jim jádřinec a nakrájejte na menší kousky. V průběhu dělání tohoto kompotu jsem zjistila, že pokud chcete, aby byla jablka v kompotu měkká, ale ne kašovitá, je nejlepší je nekrájet příliš malé kousky.
Poté ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme do hrnce připravená jablka. Z vlastní zkušenosti doporučuju pomalu snižovat teplotu, jakmile přidáte jablka, aby se vařily spíše než aby se rychle uvařily a rozpadly.
Kompot nechte vařit na střední až nízké teplotě zhruba 30 minut. Nezapomeňte přidat citronovou šťávu a vanilkový extrakt, který kompotu dodá jemnou a nepřehlédnutelnou vůni.
Podáváme vychlazené. Tento kompot si můžete také nalít do sterilizovaných sklenic a nechat zavařit pro zimní měsíce.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/zw8g9q05pDchiz-kdBYU/17d0b4db17904532babf657af051f0.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Ma7dlHppzFwPXf0MhBLY/229b3a7b1e41f77ace8fdaadaa4454.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/wayUVCW8_lxV71fNNBVm/1e729a114cd0d3bf0842ef5b8b0a53.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/6kPDDJzY0klQfyygcJcG/01e601e52044ba3aa31fab4c9a445e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/gxrBzDK4-R9U9hgnghWq/933e012dda2d16e2493ace7c586eea.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/W7kCVMxPuwgPwKzhBNW4/e2e1ca0e0bd47937ae4e9853ea1b93.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/0HmMoxyTSHeXld6s8rJ8/16f7f86a42321ad28bbaf418b6f346.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/LPo4CUJ0aLSnm18KteEx/e3797b26c296510ef4e3787e38638f.jpeg)











