INZERCE

Koláč s ricottou

Recept na pečený cheesecake s ricottou.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 200 g Mletých sušenek Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 500 g ricotta v3 Přidáno do
  • 200 g kyselá smetana Přidáno do
  • 4 ks Vejce Přidáno do
  • 150 g moučkový cukr Přidáno do
  • 1 lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
  • Skořicový cukr na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Předehřejeme troubu na 180°C. V míse smícháme mleté sušenky s rozpuštěným máslem. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na dno dortové formy a pečeme ji asi 10 minut.

2. Krok

Mezitím v misce smícháme ricottu, kyslou smetanu, vejce, moučkový a skořicový cukr a vanilkový extrakt. Všechno dobře promícháme, abychom dostali hladkou směs.

3. Krok

Směs vlijeme na upečený sušenkový základ a vše pečeme ještě asi 1 hodinu.

4. Krok

Když je cheesecake hotový, necháme ho vychladnout a poté ho vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny, ale ideálně na celou noc.

INZERCE
5. Krok

Před podáváním cheesecake posypeme skořicovým cukrem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Koláč s ricottou

Recept na pečený cheesecake s ricottou.

70
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejeme troubu na 180°C. V míse smícháme mleté sušenky s rozpuštěným máslem. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na dno dortové formy a pečeme ji asi 10 minut.

2. Krok

Mezitím v misce smícháme ricottu, kyslou smetanu, vejce, moučkový a skořicový cukr a vanilkový extrakt. Všechno dobře promícháme, abychom dostali hladkou směs.

3. Krok

Směs vlijeme na upečený sušenkový základ a vše pečeme ještě asi 1 hodinu.

4. Krok

Když je cheesecake hotový, necháme ho vychladnout a poté ho vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny, ale ideálně na celou noc.

5. Krok

Před podáváním cheesecake posypeme skořicovým cukrem.

Ingredience
200 g
Mletých sušenek
100 g
máslo
500 g
ricotta v3
200 g
kyselá smetana
4 ks
Vejce
150 g
moučkový cukr
1 lžíce
vanilkového extraktu
Skořicový cukr na posypání