INZERCE

Zdroj: Pixabay: ink_lee0

Klasický křupavý kachní steak Frites

Kachní steak Frites mění typický francouzský požitek ze steaku frites a nahrazuje starý dobrý steak rafinovaností kachny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kachní prsa s kůží Přidáno do
  • 1 kg Brambory, nejlépe Russet Přidáno do
  • 4 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř podle chuti Přidáno do
  • 5 větvičky Tymián, čerstvý Přidáno do
  • 4 stroužky česnek, mletý Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Začněte přípravou hranolků. Předehřejte troubu na 200C a nakrájejte brambory na požadovaný tvar. Obalte je v olivovém oleji, osolte a opepřete a dbejte na to, aby byly všechny hranolky pokryté. Rozložte je na plech a vhoďte do trouby. Pečení bude trvat asi 45-50 minut, ale sledujte, zda jsou brambory zlatohnědé. Když je v polovině cesty otočíte, budou rovnoměrně propečené.

2. Krok

Zatímco hranolky budou kouzlit, připravte si kachnu. Z vlastní zkušenosti doporučuji naříznout tučnou stranu kachních prsou do kříže, a to tak, že se nařízne tuk, ale ne maso. Díky tomu se tuk během pečení snadno vyškvaří a kůže je křupavá.

3. Krok

Rozehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu a položte na ni prsa kůží dolů. Smažte asi 6-7 minut, dokud není kůže křupavá, a poté je otočte a smažte dalších 5-6 minut. Když je vyjmete, dokud jsou uprostřed ještě růžová, dosáhnete dokonalé středně propečené propečenosti.

4. Krok

Kachnu nechte několik minut odpočívat a poté ji nakrájejte na proužky. Kachní proužky naaranžujte na talíř a hranolky osušte na kuchyňském papíře, abyste odstranili přebytečný olej. Hranolky pak položte na talíř vedle kachny.

5. Krok

Fritézy posypte čerstvým tymiánem a prolisovaným česnekem. Tato kombinace dodá hranolkům neuvěřitelnou bylinkovou chuť.

6. Krok

Podávejte horké se salátem nebo dipem podle vlastního výběru a voilá - kachní steaky jsou připraveny k pozření!

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Kuřecí maso v gyros marinádě

Vše na jednom plechu, pečené v troubě

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Bramborová kaše s vepřovým masem

Klasický recept, který si zamilujete i vy. Bramborová kaše s vynikajícím vepřovým řízkem, který vás zahřeje v chladných dnech. Recept je jednoduchý a překvapí vás svým výjimečným chutným výsledkem.

Kuřecí permelette s domácími noky

Recept na jednoduchou kuřecí placku s domácími noky, která je oblíbená zejména u dětí.

Dušená kapusta s brambory

Recept na zdravou kapustovou polévku s bramborami a špekem.

Pečená stehna s brambory a kysaným zelím

Pečená stehna s bramborami a kysaným zelím jsou tradičním slovenským pokrmem, který vás zaručeně zasytí.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Kuřecí maso v gyros marinádě

Vše na jednom plechu, pečené v troubě

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Bramborová kaše s vepřovým masem

Klasický recept, který si zamilujete i vy. Bramborová kaše s vynikajícím vepřovým řízkem, který vás zahřeje v chladných dnech. Recept je jednoduchý a překvapí vás svým výjimečným chutným výsledkem.

Kuřecí permelette s domácími noky

Recept na jednoduchou kuřecí placku s domácími noky, která je oblíbená zejména u dětí.

Dušená kapusta s brambory

Recept na zdravou kapustovou polévku s bramborami a špekem.

Pečená stehna s brambory a kysaným zelím

Pečená stehna s bramborami a kysaným zelím jsou tradičním slovenským pokrmem, který vás zaručeně zasytí.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Zapečené

384 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty