INZERCE

Zdroj: SK: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Kaštanové jazyky

Tradiční nepečené kaštanové jazýčky v čokoládové polevě a mascarpone krému.

INZERCE

Ingredience

porce
15

Souvislosti:

  • 400 g Kaštanové pyré Přidáno do
  • 100 g Máslo Přidáno do
  • 50 g Krystalový cukr Přidáno do
  • 20 g Vanilkový cukr Přidáno do
  • 100 g Mleté vlašské ořechy Přidáno do
  • 100 g Mleté sušenky Přidáno do
  • 20 ml Domácích Přidáno do

Poleva:

  • 300 g Hořká čokoláda Přidáno do
  • 100 g Máslo Přidáno do

Krém:

  • 250 ml Smetana ke šlehání Přidáno do
  • 350 g mascarpone Přidáno do
  • 50 g Moučkový cukr Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Základ: smíchejte kaštanové pyré s máslem. Přidejte cukry, ořechy, piškoty a rum.

2. Krok

Z těsta vytvarujte jazyky a nechte je 60 minut ztuhnout v mrazáku.

3. Krok

Poleva: čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni.

4. Krok

Kaštanové jazýčky obalte v čokoládové polevě, položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ztuhnout v lednici.

INZERCE
5. Krok

Krém: smetanu, mascarpone a cukr ušlehejte do zhoustnutí. Lžící krém přendejte do cukrářského sáčku a ozdobně ho rozetřete na jazyky.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Kaštanové jazyky

Tradiční nepečené kaštanové jazýčky v čokoládové polevě a mascarpone krému.

60
Zápis
15
Počet porcí
Postup
1. Krok

Základ: smíchejte kaštanové pyré s máslem. Přidejte cukry, ořechy, piškoty a rum.

2. Krok

Z těsta vytvarujte jazyky a nechte je 60 minut ztuhnout v mrazáku.

3. Krok

Poleva: čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni.

4. Krok

Kaštanové jazýčky obalte v čokoládové polevě, položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ztuhnout v lednici.

5. Krok

Krém: smetanu, mascarpone a cukr ušlehejte do zhoustnutí. Lžící krém přendejte do cukrářského sáčku a ozdobně ho rozetřete na jazyky.

Ingredience
Souvislosti:
400 g
Kaštanové pyré
100 g
Máslo
50 g
Krystalový cukr
20 g
Vanilkový cukr
100 g
Mleté vlašské ořechy
100 g
Mleté sušenky
20 ml
Domácích
Poleva:
300 g
Hořká čokoláda
100 g
Máslo
Krém:
250 ml
Smetana ke šlehání
350 g
mascarpone
50 g
Moučkový cukr