:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/iq1RJhOcXP0VjB9vd4DI/e70d7d84a3622a9524e32086b16210.jpeg)
Zdroj: maxlashcheuski from Canva
Karamelový krém
Recept na karamelový krém, který může být použit jako náplň do palačinek, jako doplněk pudinku nebo zákusků. Připravuji ho často k rodinným oslavám a vždy je oblíbený. Miluji jeho jemnou karamelovou vůni a plnou chuť, která je zároveň sladká a lehce hořká.
Ingredience
- 200 g cukru
- 60 ml vody
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience, protože proces vaření může být dost rychlý a neměli byste odcházet od sporáku.
V kastrůlku o objemu minimálně 2 litry smíchejte cukr a vodu a vařte na středně vysoké teplotě, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne hnědnout.
Smetanu ke šlehání dejte zatím do jiného hrnce a ohřívejte ji na mírném ohni. Jakmile má karamel správnou barvu, snižte teplotu a opatrně do něj vlijte horkou smetanu. Buďte opatrní, směs může prudce vystříknout.
Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se karamel nerozpustí do smetany a směs není hladká.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Karamelový krém
Recept na karamelový krém, který může být použit jako náplň do palačinek, jako doplněk pudinku nebo zákusků. Připravuji ho často k rodinným oslavám a vždy je oblíbený. Miluji jeho jemnou karamelovou vůni a plnou chuť, která je zároveň sladká a lehce hořká.
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience, protože proces vaření může být dost rychlý a neměli byste odcházet od sporáku.
V kastrůlku o objemu minimálně 2 litry smíchejte cukr a vodu a vařte na středně vysoké teplotě, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne hnědnout.
Smetanu ke šlehání dejte zatím do jiného hrnce a ohřívejte ji na mírném ohni. Jakmile má karamel správnou barvu, snižte teplotu a opatrně do něj vlijte horkou smetanu. Buďte opatrní, směs může prudce vystříknout.
Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se karamel nerozpustí do smetany a směs není hladká.
Jak jste tento recept připravili?