INZERCE

Zdroj: maxlashcheuski from Canva

Karamelový krém

Recept na karamelový krém, který může být použit jako náplň do palačinek, jako doplněk pudinku nebo zákusků. Připravuji ho často k rodinným oslavám a vždy je oblíbený. Miluji jeho jemnou karamelovou vůni a plnou chuť, která je zároveň sladká a lehce hořká.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 60 ml vody Přidáno do
  • 500 ml smetany ke šlehání Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience, protože proces vaření může být dost rychlý a neměli byste odcházet od sporáku.

2. Krok

V kastrůlku o objemu minimálně 2 litry smíchejte cukr a vodu a vařte na středně vysoké teplotě, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne hnědnout.

3. Krok

Smetanu ke šlehání dejte zatím do jiného hrnce a ohřívejte ji na mírném ohni. Jakmile má karamel správnou barvu, snižte teplotu a opatrně do něj vlijte horkou smetanu. Buďte opatrní, směs může prudce vystříknout.

4. Krok

Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se karamel nerozpustí do smetany a směs není hladká.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Karamelový krém

Recept na karamelový krém, který může být použit jako náplň do palačinek, jako doplněk pudinku nebo zákusků. Připravuji ho často k rodinným oslavám a vždy je oblíbený. Miluji jeho jemnou karamelovou vůni a plnou chuť, která je zároveň sladká a lehce hořká.

15
Zápis
1
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience, protože proces vaření může být dost rychlý a neměli byste odcházet od sporáku.

2. Krok

V kastrůlku o objemu minimálně 2 litry smíchejte cukr a vodu a vařte na středně vysoké teplotě, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne hnědnout.

3. Krok

Smetanu ke šlehání dejte zatím do jiného hrnce a ohřívejte ji na mírném ohni. Jakmile má karamel správnou barvu, snižte teplotu a opatrně do něj vlijte horkou smetanu. Buďte opatrní, směs může prudce vystříknout.

4. Krok

Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se karamel nerozpustí do smetany a směs není hladká.

Ingredience
200 g
cukru
60 ml
vody
500 ml
smetany ke šlehání
1 lžička
vanilkového extraktu