INZERCE

Zdroj: Pixabay: EstudioWebDoce

Jednoduché marinované krevety

Tento recept na marinované krevety je ideální pro slunečné odpoledne.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Velké syrové krevety bez krunýře. Přidáno do
  • 3 stroužky česnek nakrájený nadrobno. Přidáno do
  • 1 Malé červené chilli papričky, zbavené slupky a nakrájené nadrobno. Přidáno do
  • 1 čajová lžička Jemná mořská sůl. Přidáno do
  • 2 pl Olivový olej. Přidáno do
  • Kůra a šťáva z jednoho velkého citronu. Přidáno do
  • 2 pl Nasekanou čerstvou petrželku. Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve krevety očistěte - nejlépe je nechat je bez krunýřů, které pokrmu dodají hlubokou chuť. Pokud si však přejete, můžete krunýře odstranit, ale nezapomeňte ponechat ocásek neporušený kvůli prezentaci.

2. Krok

Do velké mísy přidejte očištěné krevety, nadrobno nasekaný česnek a chilli, jemnou mořskou sůl, olivový olej a kůru a šťávu z jednoho velkého citronu. Před odšťavňováním je důležité citron oloupat - je to tak mnohem snazší!

3. Krok

Všechny ingredience dobře promíchejte a ujistěte se, že jsou všechny krevety obalené marinádou. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte ji 30 minut marinovat v lednici - na tento proces nespěchejte, krevety tak mohou vstřebat všechny chutě.

4. Krok

Po marinování můžete krevety grilovat, rožnit nebo jednoduše smažit na pánvi, dokud nezrůžoví a nejsou propečené. Obvykle to trvá 3-4 minuty z každé strany, ale dávejte pozor, abyste je nepřevařili, protože krevety mohou být rychle gumové.

INZERCE
5. Krok

Krevety přendejte na talíř, posypte čerstvě nasekanou petrželkou a ihned podávejte. Marinované krevety je nejlepší podávat u stolu bez skořápky, aby si je lidé mohli odloupnout a vychutnat. Pro větší pikantnost je doplňte sklenkou vychlazeného bílého vína a plátky čerstvého citronu.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Jednoduché marinované krevety

Tento recept na marinované krevety je ideální pro slunečné odpoledne.

40
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve krevety očistěte - nejlépe je nechat je bez krunýřů, které pokrmu dodají hlubokou chuť. Pokud si však přejete, můžete krunýře odstranit, ale nezapomeňte ponechat ocásek neporušený kvůli prezentaci.

2. Krok

Do velké mísy přidejte očištěné krevety, nadrobno nasekaný česnek a chilli, jemnou mořskou sůl, olivový olej a kůru a šťávu z jednoho velkého citronu. Před odšťavňováním je důležité citron oloupat - je to tak mnohem snazší!

3. Krok

Všechny ingredience dobře promíchejte a ujistěte se, že jsou všechny krevety obalené marinádou. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte ji 30 minut marinovat v lednici - na tento proces nespěchejte, krevety tak mohou vstřebat všechny chutě.

4. Krok

Po marinování můžete krevety grilovat, rožnit nebo jednoduše smažit na pánvi, dokud nezrůžoví a nejsou propečené. Obvykle to trvá 3-4 minuty z každé strany, ale dávejte pozor, abyste je nepřevařili, protože krevety mohou být rychle gumové.

5. Krok

Krevety přendejte na talíř, posypte čerstvě nasekanou petrželkou a ihned podávejte. Marinované krevety je nejlepší podávat u stolu bez skořápky, aby si je lidé mohli odloupnout a vychutnat. Pro větší pikantnost je doplňte sklenkou vychlazeného bílého vína a plátky čerstvého citronu.

Ingredience
500 g
Velké syrové krevety bez krunýře.
3 stroužky
česnek nakrájený nadrobno.
1
Malé červené chilli papričky, zbavené slupky a nakrájené nadrobno.
1 čajová lžička
Jemná mořská sůl.
2 pl
Olivový olej.
Kůra a šťáva z jednoho velkého citronu.
2 pl
Nasekanou čerstvou petrželku.