INZERCE

Zdroj: Pixabay : Engin_Akyurt

Jednoduché kaštany v troubě

Není nic lepšího než čerstvě upečené kaštany v troubě. Sladká oříšková chuť těchto plodů v kombinaci s praskajícím, útulným ohněm je prostě nepřekonatelná. Přípravě kaštanů se věnuji již řadu let a objevil jsem několik důležitých aspektů, o které bych se s vámi rád podělil.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Kaštany Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • voda Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Nejprve kaštany důkladně omyjte. Poté ostrým nožem nařízněte slupku kaštanů. Dávejte pozor, abyste plody příliš nepoškodili. Slupka by měla být proříznuta jen natolik, aby mohla unikat vodní pára a kaštany během pečení nepraskly. - Je normální, že některé kaštany při pečení prasknou. Řezáním do slupky však lze tento jev minimalizovat.

2. Krok

Vydlabané kaštany vložte do mísy a zalijte je horkou vodou. Kaštany nechte ve vodě namočené asi 15 minut. Díky namáčení kaštanů v troubě jsou kaštany křupavé a rovnoměrně propečené.

3. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev). Kaštany položte na plech a rovnoměrně je osolte. V závislosti na velikosti kaštanů budou potřebovat 20-30 minut v troubě. Kaštany pravidelně otáčejte, aby se rovnoměrně upekly. - Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti kaštanů. Proto začněte kaštany kontrolovat po 20 minutách a v případě potřeby dobu pečení prodlužte.

4. Krok

Jakmile jsou kaštany upečené, vyjměte je z trouby a nechte krátce vychladnout. Kaštany podávejte teplé a vychutnejte si jejich lahodnou chuť. Chutná podzimní veganská pochoutka!

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Jednoduché kaštany v troubě

Není nic lepšího než čerstvě upečené kaštany v troubě. Sladká oříšková chuť těchto plodů v kombinaci s praskajícím, útulným ohněm je prostě nepřekonatelná. Přípravě kaštanů se věnuji již řadu let a objevil jsem několik důležitých aspektů, o které bych se s vámi rád podělil.

35
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve kaštany důkladně omyjte. Poté ostrým nožem nařízněte slupku kaštanů. Dávejte pozor, abyste plody příliš nepoškodili. Slupka by měla být proříznuta jen natolik, aby mohla unikat vodní pára a kaštany během pečení nepraskly. - Je normální, že některé kaštany při pečení prasknou. Řezáním do slupky však lze tento jev minimalizovat.

2. Krok

Vydlabané kaštany vložte do mísy a zalijte je horkou vodou. Kaštany nechte ve vodě namočené asi 15 minut. Díky namáčení kaštanů v troubě jsou kaštany křupavé a rovnoměrně propečené.

3. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev). Kaštany položte na plech a rovnoměrně je osolte. V závislosti na velikosti kaštanů budou potřebovat 20-30 minut v troubě. Kaštany pravidelně otáčejte, aby se rovnoměrně upekly. - Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti kaštanů. Proto začněte kaštany kontrolovat po 20 minutách a v případě potřeby dobu pečení prodlužte.

4. Krok

Jakmile jsou kaštany upečené, vyjměte je z trouby a nechte krátce vychladnout. Kaštany podávejte teplé a vychutnejte si jejich lahodnou chuť. Chutná podzimní veganská pochoutka!

Ingredience
1 kg
Kaštany
sůl
voda