:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/UYbYeFq_iEN8W_K4XoJy/087177bca66586d3d9703d61ec1dc6.jpeg)
Zdroj: Canva
Jahodová smetanová zmrzlina
Ingredience
- 500 g čerstvých jahod
- 200 g cukru
- 250 ml šlehačky nebo smetany ke šlehání
- 300 ml jogurt
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Jahody omyjte, odstraněte stonky a nakrájejte na menší kousky.
V mixéru rozmixujte jahody spolu s cukrem, dokud nezískáte hladké jahodové pyré.
Ve velké míse vyšlehejte šlehačku.
Přidejte do šlehačky vanilkový extrakt a bílý jogurt. Opatrně promíchejte, aby se ingredience spojily.
Postupně přilévejte jahodové pyré do směsi se šlehačkou a jogurtem. Jemně zamíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Hotovou směs nalijte do vhodné nádoby s víkem nebo do formy na zmrzlinu. Přikryjte a dejte do mrazáku na 3-4 hodiny.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Jahodová smetanová zmrzlina
Jahody omyjte, odstraněte stonky a nakrájejte na menší kousky.
V mixéru rozmixujte jahody spolu s cukrem, dokud nezískáte hladké jahodové pyré.
Ve velké míse vyšlehejte šlehačku.
Přidejte do šlehačky vanilkový extrakt a bílý jogurt. Opatrně promíchejte, aby se ingredience spojily.
Postupně přilévejte jahodové pyré do směsi se šlehačkou a jogurtem. Jemně zamíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Hotovou směs nalijte do vhodné nádoby s víkem nebo do formy na zmrzlinu. Přikryjte a dejte do mrazáku na 3-4 hodiny.
Jak jste tento recept připravili?