:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/tOvvcX2eTndTLN45LFZC/0e87e1c9fb4dd467d8cf1bd7b25b16.jpeg)
Zdroj: ondhajek from Getty Images
Jablková povidla
Jablková povidla je jeden z pokladů tradiční české kuchyně. Připomíná mi mé dětství, kdy jsem pomáhala babičce sbírat jablka.
Ingredience
- 5 kg jablek
- 1 kg cukru krupice
- 2 Lžíce mleté skořice
- šťáva z citronu
Nejnovější letáky
Postup
Jablka nejdříve omyjeme, oloupeme a zbavíme jader.
Do velkého hrnce nasypeme cukr, přidáme na kousky nakrájená jablka, citrónovou šťávu a skořici. Zvlášť důležité je nepřidávat žádnou vodu! Při vaření pustí jablka dostatek šťávy.
Vaříme na mírném ohni přibližně 4 - 5 hodin. Během vaření pravidelně a důkladně promícháváme. Pamatujte, že povidla musí zůstat hustá, nesmí se rozvařit na jablečný kompot.
Povidla jsou hotová, až získají tmavě hnědou barvu a budou mít konzistenci hustého pyré. Konečnou konzistenci ottestujte tak, že na talířek dáte trochu povidel a necháte ho vychladnout. Pokud zůstane kompaktní, jsou povidla hotová.
Hotová povidla horká plníme do předem vyvařených a vysušených sklenic. Zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Sklenice s povidly uložíme na tmavé, chladné místo a necháme minimálně dva dny zrát, aby se chutě propojily.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/lhFjzuOisLHbvzUttEc_/0be1f2682fe5641ec347e01014e3df.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/W7kCVMxPuwgPwKzhBNW4/e2e1ca0e0bd47937ae4e9853ea1b93.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/6kPDDJzY0klQfyygcJcG/01e601e52044ba3aa31fab4c9a445e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/SbEV81vNHJmWylwEKyOp/d841bd7fb490ce1df8d402fa24c306.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/tm67R8zChsg7IoKD-VOY/0e56afd8b3e93502c5debfb1cd2b6c.jpg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/wDkBXeaPmh3cXPO81Hh0/e3d43fefa4055ad0887b6e49fe57eb.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Ma7dlHppzFwPXf0MhBLY/229b3a7b1e41f77ace8fdaadaa4454.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/oRlzhvnQzlw5uJ-paejB/6b34a4e1cc7db34670d1bba997d7ac.jpeg)











