INZERCE

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Italský jablečný koláč

Chutný a lehký italský koláč plný jablek, skořice a cukru. Tento recept je ideální pro každou příležitost.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Košík

  • 250 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 1 ks velké vejce Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 1 čajová lžička Kypřící prášek Přidáno do

Obsah

  • 1 kg jablka Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 2 čajové lžičky skořice Přidáno do
  • 150 g cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Připravte těsto. Mouku, máslo, vejce, cukr a prášek do pečiva smíchejte dohladka a nechte odpočívat v lednici.

2. Krok

Připravte náplň. Na másle osmažte nakrájená jablka, přidejte skořici a cukr a nechte vychladnout.

3. Krok

Těsto vyválejte a vložte do vymazané formy. Na těsto naložte jablkovou náplň.

4. Krok

Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut, dokud dort není hezky zlatohnědý. Před podáváním nechte dort úplně vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty