INZERCE

Hrnková bublanina

Hrnková bublanina je tradiční český dezert, který se vyznačuje svou jednoduchostí a výbornou chutí. Tento recept na hrnkovou bublaninu je jednoduchý a rychlý, takže ho zvládne i začátečník v pečení.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 hrnek hladké mouky Přidáno do
  • 1 hrnek cukru Přidáno do
  • 1 hrnek mléka Přidáno do
  • 12 hrnku oleje Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 1 prášek do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr g Přidáno do
  • 300 g ovoce třešně Přidáno do
  • Meruňky Přidáno do
  • Jahody Přidáno do
  • borůvky atd Přidáno do
  • máslo na vymazání formy Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 180°C (356°F).

2. Krok

Ve větší míse rozšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé a husté pěny.

3. Krok

Pomalu přilévejte olej a mléko, a za stálého míchání je zařaďte do směsi.

4. Krok

Prosejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji za stálého míchání přidejte do směsi. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.

5. Krok

Vymažte pekáč máslem a vysypte moukou. Ovoce omyjte, očistěte a osušte. Pokud používáte větší kusy ovoce (jako meruňky nebo třešně), můžete je rozpůlit a vyndat pecky.

6. Krok

Rozložte polovinu ovoce na dno pekáče a zasypte ho polovinou těsta. Poté přidejte zbytek ovoce a přelijte zbytkem těsta.

7. Krok

Vložte pekáč do trouby a pečte přibližně 40-45 minut, nebo dokud povrch bublaniny nezíská zlatavě hnědou barvu a špejle vyjmuté z těsta vyjde čistá.

8. Krok

Nechte bublaninu vychladnout, poté ji posypte moučkovým cukrem a podávejte.

9. Krok

Hrnková bublanina s ovocem je na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty