INZERCE

Zdroj: gkrphoto from Getty Images

Houby naložené v octě

Recept na chutné marinované houby v octě, které jsou vhodné jako příloha.

INZERCE

Ingredience

porce
7
  • 1 kg čerstvé houby (nejlépe hřibovité nebo máslovky) Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 0.6 pohár Jablečný ocet Přidáno do
  • 0.3 pohár Cukr Přidáno do
  • 3 listy Vavřín Přidáno do
  • 5 zrna Koření Přidáno do
  • 3 čajové lžičky Soli Přidáno do
INZERCE

Postup

140 min.
1. Krok

Nejprve houby omyjeme a odřízneme poškozené části. Ze zkušenosti vím, že nejlepší je to udělat hned po sklizni. Houby jsou čerstvé a ještě neztratily svou chuť.

2. Krok

Vodu s přídavkem soli převařte. Když se voda začne vařit, přidejte houby a vařte je asi 20 minut. Nezapomeňte, že houby by měly být ponořené ve vodě; pokud je jich více, můžete přidat trochu více vody.

3. Krok

Vychladlé houby nasypte do čistých a suchých sklenic a snažte se, aby jich bylo co nejvíce.

4. Krok

Nyní si připravte marinádu: vodu, ocet, cukr, bobkové listy a nové koření. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Ze zkušenosti vím, že marinádu lze mírně upravit a přidat koření podle vlastní chuti.

5. Krok

Houby ve sklenicích zalijte horkým nálevem. Pod zátkou je dobré nechat trochu místa.

6. Krok

Nyní stačí sklenice uzavřít a postavit je dnem vzhůru asi na 24 hodin, aby vychladly a zavařily se.

Podobné recepty

Rychlá houbová smetanová omáčka

Tento recept na rychlou a krémovou houbovou omáčku je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky hub. Omáčka se hodí k jakémukoli druhu těstovin, ale lze ji použít i jako přílohu k masu. Tento recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky se povedl. Je snadný na přípravu a jeho chuť je prostě nesrovnatelná.

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Přízdoba z čerstvé houbové omáčky

Houbová omáčka je skutečným vrcholem a v mé rodině je klasikou. Je to recept, který jsem v průběhu let zdokonalil a který se vždy dobře povede. Krémová konzistence, pikantní chuť hub a dokonalé koření dělají z této omáčky dokonalý doplněk k mnoha pokrmům. Ať už k těstovinám, masu nebo zelenině - houbová omáčka se vždycky hodí.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Brambory v troubě
Photorecipe

Brambory v troubě

Křupavé pečené brambory s dresinkem a lehkým salátem.

Chlupatý knedlík

Tradiční český chlupatý knedlík, kteřý je ideální jako příloha k masovým pokrmům nebo jen tak s máslem a cukrem.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Vařené hříbky

Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.

Podobné recepty

Rychlá houbová smetanová omáčka

Tento recept na rychlou a krémovou houbovou omáčku je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky hub. Omáčka se hodí k jakémukoli druhu těstovin, ale lze ji použít i jako přílohu k masu. Tento recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky se povedl. Je snadný na přípravu a jeho chuť je prostě nesrovnatelná.

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Přízdoba z čerstvé houbové omáčky

Houbová omáčka je skutečným vrcholem a v mé rodině je klasikou. Je to recept, který jsem v průběhu let zdokonalil a který se vždy dobře povede. Krémová konzistence, pikantní chuť hub a dokonalé koření dělají z této omáčky dokonalý doplněk k mnoha pokrmům. Ať už k těstovinám, masu nebo zelenině - houbová omáčka se vždycky hodí.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Brambory v troubě
Photorecipe

Brambory v troubě

Křupavé pečené brambory s dresinkem a lehkým salátem.

Chlupatý knedlík

Tradiční český chlupatý knedlík, kteřý je ideální jako příloha k masovým pokrmům nebo jen tak s máslem a cukrem.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Vařené hříbky

Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.

Reels

Nové

Hlavní kategorie