INZERCE

Zdroj: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Grilovaný zeleninový burger

Tento recept je ideální nejen pro vegetariány a vegany, ale také pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na chutné a zdravější alternativě tradičních burgerů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 konzervy černé fazole, scezené a propláchnuté. Přidáno do
  • 12 Zelená paprika nakrájená na silné kousky Přidáno do
  • 12 Bílá cibule nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek, oloupaný Přidáno do
  • 1 Vejce (pro veganskou verzi použijte lněné vejce) Přidáno do
  • 1 polévková lžíce chilli v prášku Přidáno do
  • 1 polévková lžíce čerstvě mletý kmín Přidáno do
  • 1 čajová lžička Omáčka Sriracha (volitelně pro pikantní nádech) Přidáno do
  • 12 šálek Strouhanka (pokud chcete, můžete použít bezlepkový chléb). Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 4 Celozrnné housky Přidáno do
  • Přílohy podle vlastního výběru: salát, rajčata, okurky, plátky červené cibule, hořčice, kečup atd. Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

V kuchyňském robotu rozmixujte cibuli, papriku a česnek na jemno, pozor, abyste je nepřehnali, chceme zachovat strukturu.

2. Krok

Černé fazole slijte, ale asi lžíci tekutiny si nechte, dodá placičkám vlhkost.

3. Krok

Ve velké míse rozmačkejte černé fazole vidličkou na hustou kaši. Z této hmoty vytvoříme základ našich vegetariánských burgerů, takže se ujistěte, že je důkladně rozmačkáte.

4. Krok

Do zpracované zeleniny přidejte kmín, chilli, sůl, pepř a Srirachu. Ještě chvíli míchejte nebo zpracovávejte, dokud se tyto ingredience dobře nevstřebají a nepřidají směsi jedinečné chutě.

5. Krok

Tuto směs přendejte do mísy s rozmačkanými fazolemi. Přidejte vejce a strouhanku, která bude sloužit jako výborné pojivo, aby placičky držely pohromadě.

6. Krok

Směs rozdělte na čtyři placky. Pokud se vám směs zdá příliš lepivá, přidejte ještě trochu strouhanky. Vytvarujte placičky, položte je na talíř, přikryjte fólií a před přípravou dejte na hodinu do chladničky. Tento krok je důležitý, protože pomáhá udržet tvar placiček během grilování.

7. Krok

Předehřejte gril a lehce naolejujte grilovací rošty. Položte placičky na gril a nechte je opékat asi 4-5 minut z každé strany nebo dokud se neprohřejí a nejsou vidět grilovací značky. S přípravou nespěchejte a na hamburgery netlačte, chceme mít šťavnaté, nikoliv vymačkané hamburgery.

8. Krok

Pokud chcete, opečte si na grilu housky a poté hamburgery obložte oblíbenými přílohami. A tady máte skvělý grilovaný vegetariánský burger.

Podobné recepty

Chutná vegetariánská zeleninová polévka z hrnce

Jedním z mých absolutně nejoblíbenějších jídel na chladný podzimní večer je zeleninový hrnec. Je zdravé, vydatné a plné chuti. Směs zeleniny a koření poskytuje jídlo bohaté na živiny, které uspokojí váš žaludek i chuťové pohárky.

Zeleninová omáčka s rýží

Omáčka s rýží je jeden z mých oblíbených jídel, které jsem připravovala už mnohokrát a vždy s úspěchem. Je lehká, zdravá a velmi chutná. Rýže dodává jídlu potřebný objem a zeleninová omáčka mu dává lahodný a svěží základ.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Gado Gado

Gado Gado je oblíbené indonéské jídlo, které spočívá ve směsi zeleniny, tofu a vajíček, podávané s pikantním oříškovým dresinkem. Je to jedinečné a chutnější alternativa ke klasickým salátům.

Ratatouille

Ratatouille je tradiční francouzské jídlo z Provence, které se skládá z různých druhů zeleniny. Tento pokrm je zdravý, výživný a chutný. Zde je základní recept

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky

Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.

Křupavý pečený lilek plněný tacos

Lilek s mexickým kořením skvěle nahradí maso ve vegetariánských tacos. Celý proces je nekomplikovaný a výsledek lahodně uspokojivý.

Podobné recepty

Chutná vegetariánská zeleninová polévka z hrnce

Jedním z mých absolutně nejoblíbenějších jídel na chladný podzimní večer je zeleninový hrnec. Je zdravé, vydatné a plné chuti. Směs zeleniny a koření poskytuje jídlo bohaté na živiny, které uspokojí váš žaludek i chuťové pohárky.

Zeleninová omáčka s rýží

Omáčka s rýží je jeden z mých oblíbených jídel, které jsem připravovala už mnohokrát a vždy s úspěchem. Je lehká, zdravá a velmi chutná. Rýže dodává jídlu potřebný objem a zeleninová omáčka mu dává lahodný a svěží základ.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Gado Gado

Gado Gado je oblíbené indonéské jídlo, které spočívá ve směsi zeleniny, tofu a vajíček, podávané s pikantním oříškovým dresinkem. Je to jedinečné a chutnější alternativa ke klasickým salátům.

Ratatouille

Ratatouille je tradiční francouzské jídlo z Provence, které se skládá z různých druhů zeleniny. Tento pokrm je zdravý, výživný a chutný. Zde je základní recept

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky

Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.

Křupavý pečený lilek plněný tacos

Lilek s mexickým kořením skvěle nahradí maso ve vegetariánských tacos. Celý proces je nekomplikovaný a výsledek lahodně uspokojivý.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Dorty

274 recepty