INZERCE

Zdroj: Canva

Gomasio

Gomasio je japonská směs sezamových semen a soli, která se používá jako posyp na různá jídla. Jeho chuť je slaná s lehkou oříškovou chutí.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 1 Pohár bílých sezamových semen Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • kukuřičný škrob Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Zapněte troubu na cca 76 stupňů Celsia.

2. Krok

Vložte sezamová semínka na suchou pánev na středním ohni a opatrně je opékejte asi 5 minut, dokud nezačnou vonět a nezhnědnou. Důležité je pozorovat a míchat je, aby se semena rovnoměrně opékala.

3. Krok

Přeneste opékající se semena do mixéru a přidejte mořskou sůl.

4. Krok

Mixujte semena a sůl, dokud nevytvoříte jemnou směs.

5. Krok

Přidejte olej a pokračujte v mixování, dokud se všechny ingredience nekombinují a nevytvoří se křehká, ale měkká směs.

6. Krok

Směs přemístěte do nádoby a můžete ji libovolně používat jako posyp na různá jídla.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty