INZERCE
Zdroj: Canva
Gomasio
Gomasio je japonská směs sezamových semen a soli, která se používá jako posyp na různá jídla. Jeho chuť je slaná s lehkou oříškovou chutí.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 1 Pohár bílých sezamových semen
- 1 lžička soli
- kukuřičný škrob
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
10 min.
1. Krok
Zapněte troubu na cca 76 stupňů Celsia.
2. Krok
Vložte sezamová semínka na suchou pánev na středním ohni a opatrně je opékejte asi 5 minut, dokud nezačnou vonět a nezhnědnou. Důležité je pozorovat a míchat je, aby se semena rovnoměrně opékala.
3. Krok
Přeneste opékající se semena do mixéru a přidejte mořskou sůl.
4. Krok
Mixujte semena a sůl, dokud nevytvoříte jemnou směs.
5. Krok
Přidejte olej a pokračujte v mixování, dokud se všechny ingredience nekombinují a nevytvoří se křehká, ale měkká směs.
6. Krok
Směs přemístěte do nádoby a můžete ji libovolně používat jako posyp na různá jídla.