:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/-8QYKg0uTsCvqa8LpAUW/54ce534eb0d92ebfcb03319c40f60b.jpeg)
Dýňový cheesecake se smetanovou polevou
Tento jsem dělala už dávno, ale chuťově byl úžasný. Možná byste neřekli, ale dýně se hodí i do takového dezertu.
Ingredience
Tělo
- Můžeme také použít klasický z sušenek máslo
- 170 g ovesných vloček
- 80 g vlašské ořechy
- 1 ks vejce
- 100 g máslo
- 3 cukr/med
Krém
- 500 g Jemného tvarohu
- 250 g máslo
- 400 g Pyré z dýně hokkaido
- 4 polévková lžíce cukr/med
- 3 vejce
- 2 pl Hladká špaldová mouka
- 2 čajová lžička skořice
- 1⁄2 čajová lžička mletý zázvor
Ostatní
- 100 g zakysaná smetana
- 1 balení vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si rozmícháme vlašské ořechy a ovesné vločky. Ty smícháme s vejcem, roztaveným máslem a medem. Připravenou směs utlačíme na dno dortové formy (průměr 24cm) vystlané pečicím papírem (pouze na dně).
Propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 10 minut.
Krém připravíme mícháním tvarohu, pomazánkového másla a dýňového pyré. Do této směsi postupně přidáváme vejce a vždy promixujeme. Následně přidáme mouku, sladidlo, koření a všechno společně promícháme (případně promixujeme ručním mixérem).
Krém nalijeme na připravený korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 150 stupňů přibližně 1 hodinu. Na dno trouby vložíme plech s vodou. Po upečení se může cheesecake uprostřed jemně třást. Necháme ho v vypnuté troubě ještě alespoň půl hodinky postupně vychladnout.
Po vychladnutí ho potřeme kyselou smetanou, kterou dosladíme vanilkovým cukrem.
Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do lednice, nejlépe přes noc.