INZERCE

Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty

Domácí Loupáčky

Recept na domácí loupáčky, které se hodí na svačinu.

INZERCE

Ingredience

porce
16
  • 230 ml mléka Přidáno do
  • 100 g změklého másla Přidáno do
  • 75 g cukru Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 30 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 5 g Soli Přidáno do
  • Mák Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku, cukr a sůl.

2. Krok

Přidejte trochu mléka a rozdrobené droždí.

3. Krok

Vznikne řídké těsto, které necháme přikryté 20 až 30 minut kynout.

4. Krok

Poté přidejte zbylé mléko a vejce.

INZERCE
5. Krok

Mícháme 10 minut.

6. Krok

Přidejte změklé máslo a míchejte dalších 10 minut.

7. Krok

Přikryjeme a necháme 90 minut kynout.

8. Krok

Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejné díly. Každou z nich vytvarujte do oválného bochníku a rozválejte na tloušťku asi 0,5 až 1 cm.

INZERCE
9. Krok

Každý plát těsta rozdělte na čtyři stejně velké trojúhelníky.

10. Krok

Trojúhelníky srolujte do tvaru rohlíku.

11. Krok

Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme a necháme asi 45 minut kynout.

12. Krok

Před pečením loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem.

INZERCE
13. Krok

Pečeme při 170 °C asi 20 minut.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1420 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Domácí Loupáčky

Recept na domácí loupáčky, které se hodí na svačinu.

90
Zápis
16
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse smíchejte mouku, cukr a sůl.

2. Krok

Přidejte trochu mléka a rozdrobené droždí.

3. Krok

Vznikne řídké těsto, které necháme přikryté 20 až 30 minut kynout.

4. Krok

Poté přidejte zbylé mléko a vejce.

5. Krok

Mícháme 10 minut.

6. Krok

Přidejte změklé máslo a míchejte dalších 10 minut.

7. Krok

Přikryjeme a necháme 90 minut kynout.

8. Krok

Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejné díly. Každou z nich vytvarujte do oválného bochníku a rozválejte na tloušťku asi 0,5 až 1 cm.

9. Krok

Každý plát těsta rozdělte na čtyři stejně velké trojúhelníky.

10. Krok

Trojúhelníky srolujte do tvaru rohlíku.

11. Krok

Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme a necháme asi 45 minut kynout.

12. Krok

Před pečením loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem.

13. Krok

Pečeme při 170 °C asi 20 minut.

Ingredience
230 ml
mléka
100 g
změklého másla
75 g
cukru
2 ks
vejce
30 g
čerstvého droždí
5 g
Soli
Mák