INZERCE

Zdroj: Milica Stanic via Getty Images

"Černé zelí" (kapusta) s bramborami recept

Snadno připravitelný a zdravý pokrm, který je díky své vydatné chuti vhodný zejména v chladném období.Černé zelí je velmi podobné kapustě. Miluji kombinaci zemité chuti černého zelí a jednoduché přílohy v podobě brambor. Je chutné, výživné, zdravé a především se snadno připravuje na rodinný obědový stůl.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Černé nebo zelené zelí Přidáno do
  • 800 g Brambory Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 3 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • Muškátový oříšek (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Postup při přípravě receptu na černou kapustu nebo zelíZačněte bramborami, protože ty se vaří nejdéle. Brambory důkladně omyjte a uvařte je ve velkém hrnci s osolenou vodou. Je důležité brambory neloupat, protože by ztratily svou chuť. Trvá asi 20-25 minut, než jsou uvařené.

2. Krok

Zatímco se brambory vaří, můžete připravit černé zelí. Je třeba ho důkladně omýt, zejména pokud pochází přímo ze zahrady. Doporučuji odstranit stonek a zelí nakrájet na větší kusy.

3. Krok

Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.

4. Krok

Jakmile cibule zprůsvitní, přidejte černé zelí. Dochuťte solí, pepřem a případně špetkou muškátového oříšku. Pokud zelí nesedí na pánvi rovnoměrně, počkejte chvíli, až se srazí, a pak můžete přidat zbytek zelí.

5. Krok

Zelí nechte 15-20 minut vařit v páře. Občas ho otočte, aby se uvařilo rovnoměrně.

6. Krok

Brambory jsou hotové, když je lze snadno propíchnout nožem. Slijte vodu a nechte brambory krátce spařit.

7. Krok

Černé zelí nebo kapustu a brambory podávejte společně. Vychutnejte si tento vydatný pokrm a jeho jednoduchou, ale lahodnou chuť. Celá rodina bude sytá a nadšená z této domácí kuchyně.

Podobné recepty

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vegetariánská kapusta s bramborami

Tento recept je jednou z mých nejoblíbenějších verzí kapusty. Je vegetariánský, zdravý a obzvlášť chutný v chladných zimních měsících. Připravovala jsem ho už několikrát a znovu a znovu jsem ho obměňovala - a pokaždé to byla opravdová lahůdka. Čerstvé zelí se dusí ve vývaru s bramborami a vznikne tak vegetariánské hlavní jídlo.

Dušená balkánská zelenina

Tento recept je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, které často připravuji pro svou rodinu a přátele. Miluji toto vegetariánské jídlo, protože je barevné, chutné a plné zdravých a výživných ingrediencí. Jeho příprava je rychlá a snadná, takže je ideální pro náročné dny. V minulosti jsem zkoušela různé druhy zeleniny a zjistila jsem, že níže uvedená kombinace poskytuje nejlepší rovnováhu chutí.

Cuketové špagety s česnekem a parmezánem

Tento jednoduchý a lahodný recept kombinuje cuketové špagety, známé také jako zoodles, s bohatými chutěmi česneku a parmezánu. Toto jídlo je lehké, zdravé a ideální pro rychlé vegetariánské jídlo.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.

Podobné recepty

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vegetariánská kapusta s bramborami

Tento recept je jednou z mých nejoblíbenějších verzí kapusty. Je vegetariánský, zdravý a obzvlášť chutný v chladných zimních měsících. Připravovala jsem ho už několikrát a znovu a znovu jsem ho obměňovala - a pokaždé to byla opravdová lahůdka. Čerstvé zelí se dusí ve vývaru s bramborami a vznikne tak vegetariánské hlavní jídlo.

Dušená balkánská zelenina

Tento recept je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, které často připravuji pro svou rodinu a přátele. Miluji toto vegetariánské jídlo, protože je barevné, chutné a plné zdravých a výživných ingrediencí. Jeho příprava je rychlá a snadná, takže je ideální pro náročné dny. V minulosti jsem zkoušela různé druhy zeleniny a zjistila jsem, že níže uvedená kombinace poskytuje nejlepší rovnováhu chutí.

Cuketové špagety s česnekem a parmezánem

Tento jednoduchý a lahodný recept kombinuje cuketové špagety, známé také jako zoodles, s bohatými chutěmi česneku a parmezánu. Toto jídlo je lehké, zdravé a ideální pro rychlé vegetariánské jídlo.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

274 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty