INZERCE

Zdroj: Pixabay : maria-anne

Bramborové knedlíky napůl a napůl

Tento tradiční recept na bramborové knedlíky napůl a napůl z čerstvých a vařených brambor je vítanou změnou oproti obvyklým přílohám. Knedlíky jsou zvenku křupavé a uvnitř měkké a hladké. Jsou dokonalým doplněním k jakémukoli masitému jídlu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Moučnaté brambory Přidáno do
  • 500 g Syrové brambory Přidáno do
  • 60 g Krůpěj Přidáno do
  • 2 Kus vajíčka Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pro recept na bramborové knedlíky poloviční a poloviční oloupejte syrové a vařené brambory a jemně je nastrouhejte. Strouhané brambory vložte do kuchyňské utěrky a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

2. Krok

Dejte brambory do velké mísy a přidejte krupici, vajíčka a sůl. Těsto důkladně prohněťte, dokud nevznikne hladké těsto.

3. Krok

Vyformujte těsto na knedlíky a vařte je ve velkém hrnci s vroucí slanou vodou po dobu 20 minut. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na hladinu.

4. Krok

Vyjměte bramborové knedlíky napůl a napůl šlicovou lžící z vody a nechte je několik minut ochladit, než je podáte.

Podobné recepty

Bramborové knedlíky jako od babičky

Bramborové knedlíky jsou skvělou přílohou, která dokonale doplňuje masová jídla. Mají bohatou a zemitou chut' brambor a jsou nádherně nadýchané. Tyto knedlíky jsou tradičním pokrmem, který je oblíbený v mnoha evropských zemích, především v Německu.

Rychlá houbová smetanová omáčka

Tento recept na rychlou a krémovou houbovou omáčku je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky hub. Omáčka se hodí k jakémukoli druhu těstovin, ale lze ji použít i jako přílohu k masu. Tento recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky se povedl. Je snadný na přípravu a jeho chuť je prostě nesrovnatelná.

Recept na noky z červené řepy

Jako vášnivý amatérský kuchař vždy rád obměňuji tradiční pokrmy sezónními surovinami. Tak vznikl i tento vynikající recept na noky z červené řepy. Často ho připravuji pro přátele a rodinu a vždycky se mimořádně povede. Sytě červená barva je samozřejmě vizuálně nápadná a lehce zemitá chuť červené řepy skvěle ladí s vydatnou chutí domácích noků.

"Spinatnockerl" - rakouská specialita

Tento recept je jedním z mých nejoblíbenějších jídel rakouské kuchyně. Vzpomínám si, jak moje babička tyto špenátové noky vždy připravovala s láskou a péčí. Nadýchané špenátové noky vždy nasákly spoustou omáčky, což z pokrmu udělalo opravdovou lahůdku pro chuťové buňky.

Podzimní noky a dýňový nákyp

Tento nákyp s noky a dýní je skutečnou podzimní lahůdkou. Kombinace domácích noků a voňavé dýně, doplněná křupavým sýrem, je opravdovou lahůdkou pro chuťové buňky a jedním z mých nejoblíbenějších jídel, když se ochladí. Tento recept jsem připravila už nesčetněkrát a vždy potěší rodinu i přátele.

Cuketové nudle s krevetami a avokádovou omáčkou

Tento recept je perfektní pro všechny, kteří si chtějí vychutnat zdravé a chutné jídlo. Cuketové nudle jsou skvělou alternativou k tradiční těstovině, zatímco krevety a avokádová omáčka přidávají osvěžující a uspokojivou chuť.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Krémové sýrové spaetzle Německá kuchyně

Klasikou německé kuchyně, která nikdy nezklame, jsou rozhodně krémové Käsespätzle. Jako rodilá Švábka jsem tento recept od dětství nesčetněkrát připravovala a vylepšovala, a proto mohu potvrdit: S těmi správnými ingrediencemi a několika triky v rukávu jsou domácí Käsespätzle neodolatelně chutné!

Podobné recepty

Bramborové knedlíky jako od babičky

Bramborové knedlíky jsou skvělou přílohou, která dokonale doplňuje masová jídla. Mají bohatou a zemitou chut' brambor a jsou nádherně nadýchané. Tyto knedlíky jsou tradičním pokrmem, který je oblíbený v mnoha evropských zemích, především v Německu.

Rychlá houbová smetanová omáčka

Tento recept na rychlou a krémovou houbovou omáčku je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky hub. Omáčka se hodí k jakémukoli druhu těstovin, ale lze ji použít i jako přílohu k masu. Tento recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky se povedl. Je snadný na přípravu a jeho chuť je prostě nesrovnatelná.

Recept na noky z červené řepy

Jako vášnivý amatérský kuchař vždy rád obměňuji tradiční pokrmy sezónními surovinami. Tak vznikl i tento vynikající recept na noky z červené řepy. Často ho připravuji pro přátele a rodinu a vždycky se mimořádně povede. Sytě červená barva je samozřejmě vizuálně nápadná a lehce zemitá chuť červené řepy skvěle ladí s vydatnou chutí domácích noků.

"Spinatnockerl" - rakouská specialita

Tento recept je jedním z mých nejoblíbenějších jídel rakouské kuchyně. Vzpomínám si, jak moje babička tyto špenátové noky vždy připravovala s láskou a péčí. Nadýchané špenátové noky vždy nasákly spoustou omáčky, což z pokrmu udělalo opravdovou lahůdku pro chuťové buňky.

Podzimní noky a dýňový nákyp

Tento nákyp s noky a dýní je skutečnou podzimní lahůdkou. Kombinace domácích noků a voňavé dýně, doplněná křupavým sýrem, je opravdovou lahůdkou pro chuťové buňky a jedním z mých nejoblíbenějších jídel, když se ochladí. Tento recept jsem připravila už nesčetněkrát a vždy potěší rodinu i přátele.

Cuketové nudle s krevetami a avokádovou omáčkou

Tento recept je perfektní pro všechny, kteří si chtějí vychutnat zdravé a chutné jídlo. Cuketové nudle jsou skvělou alternativou k tradiční těstovině, zatímco krevety a avokádová omáčka přidávají osvěžující a uspokojivou chuť.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Krémové sýrové spaetzle Německá kuchyně

Klasikou německé kuchyně, která nikdy nezklame, jsou rozhodně krémové Käsespätzle. Jako rodilá Švábka jsem tento recept od dětství nesčetněkrát připravovala a vylepšovala, a proto mohu potvrdit: S těmi správnými ingrediencemi a několika triky v rukávu jsou domácí Käsespätzle neodolatelně chutné!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1136 recepty

Dezert

1584 recepty

Snídaně

485 recepty

Dorty

278 recepty

Zapečené

383 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1800 recepty