INZERCE

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Batátové hranolky

Chrumkavé batátové hranolky, které si můžete připravit velmi rychle a jednoduše. Jsou ideálním doplňkem k masu nebo různým vegetariánským pokrmům.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks Sladké brambory Přidáno do
  • 2 čl olivový olej Přidáno do
  • 1 čl citronová šťáva Přidáno do
  • 1 čl sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřívání trouby - Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

2. Krok

Příprava batátů - Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do velké mísy.

3. Krok

Příprava marinády - Ve menší misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a sůl a důkladně promícháme.

4. Krok

Marinace hranolků - Marinádu přidáme do mísy k batátům a důkladně promícháme, aby byly všechny hranolky obalené.

5. Krok

Pečení hranolků - Hranolky rovnoměrně rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Mezitím je můžeme několikrát otočit.

6. Krok

Servírování - Hotové batátové hranolky podáváme teplé, samostatně nebo s dipem podle vlastní chuti.

Podobné recepty

Zdravé bramboráky v troubě

Zdravé bramborové placky pečené v troubě.

Domácí hranolky v troubě

Oblíbené jídlo dětí i dospělých, které se hodí opravdu ke všemu! To jsou výborné americké hranolky! V tomto receptu se dozvíte, jak připravit skvělé domácí hranolky.

Křupavé brambory z trouby

Zamilujte si chuť křupavých bramborů přímo z trouby. Toto jednoduché a lahodné jídlo může sloužit jako plnohodnotná večeře či doplněk k jakémukoliv masu.

Zelenina v troubě s bramborami rychlá a snadná vegetariánská

Než jsem objevila tento recept na zeleninu s bramborami v troubě, často jsem se snažila připravit chutný a zároveň zdravý pokrm. Od chvíle, kdy jsem tento recept připravila poprvé, se stal stálou součástí mé kuchyně. Kombinace pečené zeleniny a křupavých brambor je prostě neodolatelná a pokaždé se na její přípravu těším.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Kapusta s bramborem

Tradiční české jídlo, které je rychlé, levné a jednoduché na přípravu. Toto jídlo je ideální pro ty, kteří mají rádi jednoduché a chutné recepty.

Dýňové rösti - Jednoduchý recept od Agáty

Pro mě dýňová sezóna vždy začíná přípravou rychlého a nevyhnutelného dýňového rösti. V tradiční švýcarské kuchyni se rösti často podává jako příloha. Dýňové rösti však můžete jíst i samostatně, například s oblíbeným taveným sýrem.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Podobné recepty

Zdravé bramboráky v troubě

Zdravé bramborové placky pečené v troubě.

Domácí hranolky v troubě

Oblíbené jídlo dětí i dospělých, které se hodí opravdu ke všemu! To jsou výborné americké hranolky! V tomto receptu se dozvíte, jak připravit skvělé domácí hranolky.

Křupavé brambory z trouby

Zamilujte si chuť křupavých bramborů přímo z trouby. Toto jednoduché a lahodné jídlo může sloužit jako plnohodnotná večeře či doplněk k jakémukoliv masu.

Zelenina v troubě s bramborami rychlá a snadná vegetariánská

Než jsem objevila tento recept na zeleninu s bramborami v troubě, často jsem se snažila připravit chutný a zároveň zdravý pokrm. Od chvíle, kdy jsem tento recept připravila poprvé, se stal stálou součástí mé kuchyně. Kombinace pečené zeleniny a křupavých brambor je prostě neodolatelná a pokaždé se na její přípravu těším.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Kapusta s bramborem

Tradiční české jídlo, které je rychlé, levné a jednoduché na přípravu. Toto jídlo je ideální pro ty, kteří mají rádi jednoduché a chutné recepty.

Dýňové rösti - Jednoduchý recept od Agáty

Pro mě dýňová sezóna vždy začíná přípravou rychlého a nevyhnutelného dýňového rösti. V tradiční švýcarské kuchyni se rösti často podává jako příloha. Dýňové rösti však můžete jíst i samostatně, například s oblíbeným taveným sýrem.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty