INZERCE

Zdroj: Africa Images from Canva

Pečená červená řepa

Je to jednoduchý, ale velmi chutný recept, který zachovává přirozenou sladkost řepy, zatímco pečení dodává skvělou, karamelizovanou vrstvu na povrchu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks střední červené řepy Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce balsamikového octa Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

2. Krok

Řepu důkladně omyjte a případně zbavte špatných míst. Ponechte pokud možno slupku - ta pomůže řepě udržet si tvar a chutě během pečení, a také se při pečení lépe karamelizuje.

3. Krok

Pokud jsou řepy velké, rozřízněte je na půlky nebo měsíčky. Malá řepa může zůstat celá.

4. Krok

Rozdrcený česnek smíchejte s olivovým olejem, balsamikem, solí a pepřem. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřete po řepě.

5. Krok

Pečte v předehřáté troubě zhruba hodinu, dokud není řepa měkká a na povrchu krásně karamelizovaná.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1627 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1864 recepty