INZERCE

Zdroj: natalyadanko from Canva

Nejlepší kyselý závin

Recept na nejlepší kváskový závin. Náplň může být jakákoli, já jsem tentokrát udělala makovou.

INZERCE

Ingredience

porce
1

Na cestách:

  • 500 g Polohrubá mouka Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 50 g Cukr Přidáno do
  • 200 ml Mléko Přidáno do
  • 50 g kvasinky Přidáno do
  • 1 lžíce Soli Přidáno do

Pro náplň:

  • 300 g Mák Přidáno do
  • 150 g Cukr Přidáno do
  • 100 g Rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 100 g Rozpuštěné máslo Přidáno do
  • citronová šťáva Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

V teplém mléce rozpusťte droždí a přidejte cukr. Poté nechám kvásek v teple asi 10 minut vzejít. To je důležité, protože kvalita vykynutého těsta závisí na aktivitě droždí.

2. Krok

Do hlubší mísy prosejte mouku, přidejte lehce osolené rozšlehané vejce a postupně přidávejte kvásek. Dobře promíchejte, až je těsto hladké a pružné.

3. Krok

Přikryjte těsto a nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout. Mezitím si připravte makovou náplň.

4. Krok

Smíchejte mák s cukrem a přidejte citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Vše míchám do homogenní směsi.

INZERCE
5. Krok

Po hodině těsto vyklopte na vymaštěnou desku. Těsto rovnoměrně potřete makovou náplní a srolujte. Roládu potřete vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.

6. Krok

Upečený závin nechte na plechu vychladnout. Pak ho nakrájím a podávám. Makový závin chutná nejlépe vychlazený, takže ho doporučuji připravit den předem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Nejlepší kyselý závin

Recept na nejlepší kváskový závin. Náplň může být jakákoli, já jsem tentokrát udělala makovou.

90
Zápis
1
Počet porcí
Postup
1. Krok

V teplém mléce rozpusťte droždí a přidejte cukr. Poté nechám kvásek v teple asi 10 minut vzejít. To je důležité, protože kvalita vykynutého těsta závisí na aktivitě droždí.

2. Krok

Do hlubší mísy prosejte mouku, přidejte lehce osolené rozšlehané vejce a postupně přidávejte kvásek. Dobře promíchejte, až je těsto hladké a pružné.

3. Krok

Přikryjte těsto a nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout. Mezitím si připravte makovou náplň.

4. Krok

Smíchejte mák s cukrem a přidejte citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Vše míchám do homogenní směsi.

5. Krok

Po hodině těsto vyklopte na vymaštěnou desku. Těsto rovnoměrně potřete makovou náplní a srolujte. Roládu potřete vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.

6. Krok

Upečený závin nechte na plechu vychladnout. Pak ho nakrájím a podávám. Makový závin chutná nejlépe vychlazený, takže ho doporučuji připravit den předem.

Ingredience
Na cestách:
500 g
Polohrubá mouka
1 kus
vejce
50 g
Cukr
200 ml
Mléko
50 g
kvasinky
1 lžíce
Soli
Pro náplň:
300 g
Mák
150 g
Cukr
100 g
Rozpuštěné máslo
100 g
Rozpuštěné máslo
citronová šťáva