INZERCE

Zdroj: Pixabay

Nejlepší jablečný štrúdl

Recept na štrúdl je tradiční vánoční pečivo původem z Německa, populární i v české kuchyni. Chutná sladce, ale nepřebytečně, na chuť přijdou také všechny typy ovoce a ořechů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 150 ml vlažné vody Přidáno do
  • 80 g rozpuštěného másla Přidáno do
  • 500 g jablek Přidáno do
  • 120 g cukru Přidáno do
  • 120 g rozinek Přidáno do
  • 100 g nasekaných ořechů (vlašské ořechy, lískové ořechy) Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 1 lžička citronové kůry Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Mícháme z mouky, soli, vlažné vody a vejce těsto. Když je hladké, dáme ho na chvíli odpočívat.

2. Krok

Jednotlivé pláty těsta rozválíme a pokapeme rozpuštěným máslem.

3. Krok

Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s cukrem, ořechy, citronovou kůrou, rozinkami a skořicí.

4. Krok

Na těsto rovnoměrně rozložíme jablečnou směs.

5. Krok

Těsto s jablečnou směsí zrolujeme a položíme na plech potřený máslem.

6. Krok

Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 180 stupňů.

7. Krok

Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty