INZERCE

Mexické fazole originál recept

Mexické fazole jsou klasickým receptem z Latinské Ameriky, který se často servíruje jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny, díky čemuž jsou ideální pro vegetariány nebo vegany.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g suchých fazolí (nejlépe červené nebo černé) Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 zelená paprika Přidáno do
  • 2 rajčata Přidáno do
  • 1 Lžíce sladké papriky Přidáno do
  • 2 lžíce mletého kmínu Přidáno do
  • špetka chilli Přidáno do
  • 112 Lžíce soli Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • svazek koriandru Přidáno do
  • sůl Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Fazole namočte přes noc do studené vody. Druhý den je sceďte a opláchněte.

2. Krok

Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a papriku dozlatova. Přidejte rajčata a opečte je, dokud nezměknou.

3. Krok

K zelenině přidejte fazole, kmín, papriku, chilli a sůl. Přidejte vodu tak, aby byly fazole zcela ponořené a nechte je dusit pod pokličkou asi 45 minut.

4. Krok

Až budou fazole měkké, můžete je podávat. Na závěr posypte nadrobno nasekaným koriandrem.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Mexické fazole originál recept

Mexické fazole jsou klasickým receptem z Latinské Ameriky, který se často servíruje jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny, díky čemuž jsou ideální pro vegetariány nebo vegany.

50
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Fazole namočte přes noc do studené vody. Druhý den je sceďte a opláchněte.

2. Krok

Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a papriku dozlatova. Přidejte rajčata a opečte je, dokud nezměknou.

3. Krok

K zelenině přidejte fazole, kmín, papriku, chilli a sůl. Přidejte vodu tak, aby byly fazole zcela ponořené a nechte je dusit pod pokličkou asi 45 minut.

4. Krok

Až budou fazole měkké, můžete je podávat. Na závěr posypte nadrobno nasekaným koriandrem.

Ingredience
500 g
suchých fazolí (nejlépe červené nebo černé)
1 velká
cibule
4 stroužky
česneku
1 zelená
paprika
2
rajčata
1 Lžíce
sladké papriky
2 lžíce
mletého kmínu
špetka chilli
112 Lžíce
soli
2 Lžíce
oleje
svazek koriandru
sůl