:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Irj0FCXUTWCK_-dCFvDv/d7d646276089de4ec6c13994c606a0.jpeg)
Zdroj: Mixellany from Getty Images
Kváskové krekry
S kváskovými krekry jsem se setkala poprvé u mojí kamarádky a okamžitě jsem se do nich zamilovala. Příprava je jednoduchá a konečný výsledek je nejen chutný, ale také zdravý alternativa k obchodním krekru.
Ingredience
- 200 g kváskového těsta
- 100 g celozrnné mouky
- 50 g ovesných vloček
- 3 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička Soli
- 50 ml vody
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Zmíchejte všechny ingredience dohromady a těsto nechte asi 15 minut odpočívat, aby mouka nabobtnala.
Poté těsto vyválejte na pomoučněném povrchu na požadovanou tloušťku (čím tenší, tím křupavější krekr). Doporučuji vyválet těsto na velmi tenkou vrstvu (cca 3-5 mm), aby byly krekr opravdu křupavé.
Po vyválení těsto nakrájejte na požadovaný tvar a velikost.
Poté krekr pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20-25 minut.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Kváskové krekry
S kváskovými krekry jsem se setkala poprvé u mojí kamarádky a okamžitě jsem se do nich zamilovala. Příprava je jednoduchá a konečný výsledek je nejen chutný, ale také zdravý alternativa k obchodním krekru.
Zmíchejte všechny ingredience dohromady a těsto nechte asi 15 minut odpočívat, aby mouka nabobtnala.
Poté těsto vyválejte na pomoučněném povrchu na požadovanou tloušťku (čím tenší, tím křupavější krekr). Doporučuji vyválet těsto na velmi tenkou vrstvu (cca 3-5 mm), aby byly krekr opravdu křupavé.
Po vyválení těsto nakrájejte na požadovaný tvar a velikost.
Poté krekr pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20-25 minut.
Jak jste tento recept připravili?