INZERCE

Zdroj: Pixabay: 1643606

Kávový likér domácí výroby

Pokud chcete opravdu bohatou chuť, zkuste si ji připravit s dvojitou dávkou kávy. Ujistěte se, že máte kuchyň dobře vyvětranou od výparů z procesu vaření!

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 1 l vodka Přidáno do
  • 500 g cukr Přidáno do
  • 30 g instantní káva Přidáno do
  • 1 vanilka Rod Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Na sporák postavte středně velký hrnec. Je důležité, abyste nepoužívali příliš malý hrnec, protože při míchání by se likér mohl snadno vylít. Podle mých zkušeností je nejlepší použít středně velký hrnec z nerezové oceli.

2. Krok

V hrnci smíchejte cukr a instantní kávu. Použijte co nejkvalitnější instantní kávu, protože od ní se bude odvíjet chuť hotového likéru.

3. Krok

Přidejte asi 200 ml vody a vařte na sporáku, dokud se cukr zcela nerozpustí. Tento přípravný krok zajistí, že se cukr ve vodce zcela rozpustí a rovnoměrně rozptýlí, aby ji ochutil.

4. Krok

Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Je důležité nepřidávat vodku, když je horká, protože by se mohla část alkoholu odpařit.

5. Krok

Když je směs kávového cukru vlažná, přidejte vodku a vanilkový lusk. Doporučuji vyškrábat vnitřek vanilkového lusku a vmíchat ho do likéru. Tím se zintenzivní vanilková chuť.

6. Krok

Hotový likér přelijte do láhve a nechte ho stát nejméně 2 týdny, ale až 1 měsíc. V této době se chuť skutečně spojí.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty