:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/-O-rW9NbfA8kPLPc6iLW/211d37747112fd4692dc9682e7f3d6.jpeg)
Zdroj: Freepik
Jednoduché chutné opečené toasty Crostini
Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.
Ingredience
- 1 Velká bageta
- 2 kus Zralá rajčata
- čerstvé listy bazalky
- olivový olej
- sůl
- Mletý pepř podle chuti
- 200 g mozzarella
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Během předehřívání nakrájejte bagetu na kolečka o tloušťce 1,5 cm - z vlastní zkušenosti vím, že je třeba krájet na úhlopříčku, abyste získali větší plochu pro umístění polevy.
Nakrájené bagety položte na plech a lehce je pokapejte olivovým olejem. Trochu je osolte a opepřete. Pomůže to zajistit, aby každé crostini dostalo zásah do chuti.
Plátky bagety opékejte v troubě asi 10 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Nezapomeňte je často kontrolovat, protože z dokonale opečených se mohou poměrně rychle spálit.
Zatímco se chléb opéká, nakrájejte rajčata na kostičky a mozzarellu na plátky.
Jakmile jsou plátky chleba hotové, nechte je několik minut vychladnout. Poté každý plátek rovnoměrně pokryjte nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Přidání několika proužků bazalky je také příjemným zpestřením, tady jde opravdu jen o čerstvé chutě.
Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 5-6 minut nebo dokud se sýr nádherně nerozpustí. Pozorně je sledujte, aby se nepřipálily.
Crostini ihned podávejte. Na závěr je můžete pokapat olivovým olejem nebo balzamikovou polevou, abyste získali větší hloubku.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Jednoduché chutné opečené toasty Crostini
Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Během předehřívání nakrájejte bagetu na kolečka o tloušťce 1,5 cm - z vlastní zkušenosti vím, že je třeba krájet na úhlopříčku, abyste získali větší plochu pro umístění polevy.
Nakrájené bagety položte na plech a lehce je pokapejte olivovým olejem. Trochu je osolte a opepřete. Pomůže to zajistit, aby každé crostini dostalo zásah do chuti.
Plátky bagety opékejte v troubě asi 10 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Nezapomeňte je často kontrolovat, protože z dokonale opečených se mohou poměrně rychle spálit.
Zatímco se chléb opéká, nakrájejte rajčata na kostičky a mozzarellu na plátky.
Jakmile jsou plátky chleba hotové, nechte je několik minut vychladnout. Poté každý plátek rovnoměrně pokryjte nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Přidání několika proužků bazalky je také příjemným zpestřením, tady jde opravdu jen o čerstvé chutě.
Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 5-6 minut nebo dokud se sýr nádherně nerozpustí. Pozorně je sledujte, aby se nepřipálily.
Crostini ihned podávejte. Na závěr je můžete pokapat olivovým olejem nebo balzamikovou polevou, abyste získali větší hloubku.
Jak jste tento recept připravili?