INZERCE

Zdroj: Freepik

Jednoduché chutné opečené toasty Crostini

Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 1 Velká bageta Přidáno do
  • 2 kus Zralá rajčata Přidáno do
  • čerstvé listy bazalky Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Mletý pepř podle chuti Přidáno do
  • 200 g mozzarella Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Během předehřívání nakrájejte bagetu na kolečka o tloušťce 1,5 cm - z vlastní zkušenosti vím, že je třeba krájet na úhlopříčku, abyste získali větší plochu pro umístění polevy.

2. Krok

Nakrájené bagety položte na plech a lehce je pokapejte olivovým olejem. Trochu je osolte a opepřete. Pomůže to zajistit, aby každé crostini dostalo zásah do chuti.

3. Krok

Plátky bagety opékejte v troubě asi 10 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Nezapomeňte je často kontrolovat, protože z dokonale opečených se mohou poměrně rychle spálit.

4. Krok

Zatímco se chléb opéká, nakrájejte rajčata na kostičky a mozzarellu na plátky.

5. Krok

Jakmile jsou plátky chleba hotové, nechte je několik minut vychladnout. Poté každý plátek rovnoměrně pokryjte nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Přidání několika proužků bazalky je také příjemným zpestřením, tady jde opravdu jen o čerstvé chutě.

6. Krok

Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 5-6 minut nebo dokud se sýr nádherně nerozpustí. Pozorně je sledujte, aby se nepřipálily.

7. Krok

Crostini ihned podávejte. Na závěr je můžete pokapat olivovým olejem nebo balzamikovou polevou, abyste získali větší hloubku.

Podobné recepty

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Chutná zapečená rajčata

Račte degustovat výborné zapečená rajčata, která jsou příjemně křupavá zvenčí, avšak nadýchaná a vláčná uvnitř. Ideální příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehký oběd či večeře. Toto jednoduché jídlo je skvělým způsobem, jak si dopřát chuť sladkých rajčat, sýru a bylinek.

Zapečená Cuketa s Rajčaty

Tento recept je ideální pro milovníky zeleniny, lze ho však upravit podle individuálních preferencí. Cuketu doplní rajčata, sýr a bylinky a výsledné jídlo je nejen chutné, ale také zdravé a barevné.

Řecký salát

Řecký salát recept je tradiční středomořská specialita, která je známa svou jednoduchostí, svěžestí a bohatou chutí. Tato rychlá a jednoduchá verze řeckého salátu je plná čerstvé zeleniny a sýra feta.

Plněné portobello

Delikátní portobello houby dovedně plněné směsí čerstvých bylin, rajčat a mozzarelly. Výtečný předkrm nebo lehké vegetariánské jídlo.

Šopský šalát

Šopský salát je letní salát z čerstvých rajčat, okurek, paprik, cibule a bílého sýra. Takové saláty jsou oblíbené po celém Balkáně a střední Evropě.

Podobné recepty

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Chutná zapečená rajčata

Račte degustovat výborné zapečená rajčata, která jsou příjemně křupavá zvenčí, avšak nadýchaná a vláčná uvnitř. Ideální příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehký oběd či večeře. Toto jednoduché jídlo je skvělým způsobem, jak si dopřát chuť sladkých rajčat, sýru a bylinek.

Zapečená Cuketa s Rajčaty

Tento recept je ideální pro milovníky zeleniny, lze ho však upravit podle individuálních preferencí. Cuketu doplní rajčata, sýr a bylinky a výsledné jídlo je nejen chutné, ale také zdravé a barevné.

Řecký salát

Řecký salát recept je tradiční středomořská specialita, která je známa svou jednoduchostí, svěžestí a bohatou chutí. Tato rychlá a jednoduchá verze řeckého salátu je plná čerstvé zeleniny a sýra feta.

Plněné portobello

Delikátní portobello houby dovedně plněné směsí čerstvých bylin, rajčat a mozzarelly. Výtečný předkrm nebo lehké vegetariánské jídlo.

Šopský šalát

Šopský salát je letní salát z čerstvých rajčat, okurek, paprik, cibule a bílého sýra. Takové saláty jsou oblíbené po celém Balkáně a střední Evropě.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1162 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1614 recepty

Snídaně

499 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1845 recepty