INZERCE
Jahodový dort s řepovým korpusem

Jahodový dort s řepovým korpusem

I dort lze připravit zdravěji, výživněji a zároveň chutně. A tento je toho důkazem. Navíc vypadá skvěle a v chuti ani nepoznáte rozdíl oproti klasickému.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Tělo

  • 4 ks Vejce Přidáno do
  • 60 g Trstinový cukr Přidáno do
  • 180 g Bramborové pyré Přidáno do
  • 40 g Mezi Přidáno do
  • 150 g Hladké špaldové mouky Přidáno do
  • 1 balení prášek do pečiva Přidáno do
  • vanilkové aroma Přidáno do

Krém

  • 500 g Jemného tvarohu Přidáno do
  • 200 g smetanový sýr Přidáno do
  • 50 g bílé čokolády Přidáno do
  • 15 g Sladidlo jsem dala xylitol Přidáno do
  • Jahodový džem Přidáno do

Nástroje

  • 200 g Mražené jahody Přidáno do
  • 3 pl Zlaté trávy vanilkového pudinkového prášku šťáva z jahod Přidáno do
  • 1 pl med Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Z bílků začneme šlehat sníh, postupně přisypávame cukr a šleháme až do tuha. Žloutky rozmícháme s řepovým pyré a medem. Do bílků vmícháme žloutkovou část. Následně prosijeme mouku s práškem do pečiva a smícháme. Připravené těsto rozdělíme do dvou forem vystlaných pečicím papírem a pečeme při teplotě 170 stupňů přibližně 25 minut. Po dopečení stáhneme zespodu pečicí papír a necháme korpusy vychladnout.

2. Krok

Tvaroh a smetanový sýr ušleháme, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a sladidlo. Vyšleháme hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potřeme silnější vrstvou džemu. Na to naneseme krém a přikryjeme druhým korposem. Na vrch dáme opět krém, který rozmažeme i po bocích. Připravený dort dáme do lednice alespoň na 1-2 hodiny.

3. Krok

Jahody dáme do hrnce a rozvaříme je do měkka, můžeme přidat i vodu cca 50ml. Odebere se trochu šťávy a rozmícháme v ní zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme rozmíchaný zlatý klas a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. Vychladlou polevu roztřeme na vrch dortu a odložíme do lednice, ideálně přes noc. Následně ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image in_inthekitchen

Jahodový dort s řepovým korpusem

I dort lze připravit zdravěji, výživněji a zároveň chutně. A tento je toho důkazem. Navíc vypadá skvěle a v chuti ani nepoznáte rozdíl oproti klasickému.

100
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Z bílků začneme šlehat sníh, postupně přisypávame cukr a šleháme až do tuha. Žloutky rozmícháme s řepovým pyré a medem. Do bílků vmícháme žloutkovou část. Následně prosijeme mouku s práškem do pečiva a smícháme. Připravené těsto rozdělíme do dvou forem vystlaných pečicím papírem a pečeme při teplotě 170 stupňů přibližně 25 minut. Po dopečení stáhneme zespodu pečicí papír a necháme korpusy vychladnout.

2. Krok

Tvaroh a smetanový sýr ušleháme, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a sladidlo. Vyšleháme hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potřeme silnější vrstvou džemu. Na to naneseme krém a přikryjeme druhým korposem. Na vrch dáme opět krém, který rozmažeme i po bocích. Připravený dort dáme do lednice alespoň na 1-2 hodiny.

3. Krok

Jahody dáme do hrnce a rozvaříme je do měkka, můžeme přidat i vodu cca 50ml. Odebere se trochu šťávy a rozmícháme v ní zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme rozmíchaný zlatý klas a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. Vychladlou polevu roztřeme na vrch dortu a odložíme do lednice, ideálně přes noc. Následně ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Ingredience
Tělo
4 ks
Vejce
60 g
Trstinový cukr
180 g
Bramborové pyré
40 g
Mezi
150 g
Hladké špaldové mouky
1 balení
prášek do pečiva
vanilkové aroma
Krém
500 g
Jemného tvarohu
200 g
smetanový sýr
50 g
bílé čokolády
15 g
Sladidlo jsem dala xylitol
Jahodový džem
Nástroje
200 g
Mražené jahody
3 pl
Zlaté trávy vanilkového pudinkového prášku šťáva z jahod
1 pl
med