INZERCE

Zdroj: bauhaus1000 from Getty Images Signature

Hrnková dýňová bábovka

Tuto hrnkovou dýňovou bábovku jsem začala péct právě na podzim, kdy se začínají sklízet dýně. Chtěla jsem vytvořit něco sladkého, ale zároveň zdravého. Jakmile jsem objevila tento recept, stala se tato dýňová bábovka hit. Vyzkoušela jsem různé variace, ale držím se základního receptu, protože je, podle mého názoru, nejlepší.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 hrnek hladké mouky Přidáno do
  • 1 hrnek polohrubé mouky Přidáno do
  • 1 hrnek cukru Přidáno do
  • 1 hrnek oleje Přidáno do
  • 1 hrnek Dýňové pyré Přidáno do
  • 4 kus vejce Přidáno do
  • 12 hrnek mléka Přidáno do
  • 1 Lžíce jedlé sody Přidáno do
  • 1 Lžíce kypřicího prášku Přidáno do
  • 1 Lžíce skořice Přidáno do
  • 12 lžíce muškátového oříšku Přidáno do
  • sůl Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Začínám tím, že si připravím všechny ingredience. Je důležité, aby byly vajíčka a mléko v pokojové teplotě. Tak se těsto lépe spojí a bábovka bude nadýchanější. Mouku jsem si zvykla přesít, aby bábovka byla vzdušnější.

2. Krok

V jedné míse smíchám hladkou a polohrubou mouku s cukrem, jedlou sodou, práškem do pečiva, skořicí, muškátovým oříškem a špetkou soli.

3. Krok

Ve druhé míse pak smíchám olej, dýňové pyré, vejce a mléko.

4. Krok

Poté tuhou směs pomalu přidávám do tekuté a míchám, dokud nezískám hladké těsto.

INZERCE
5. Krok

Peču v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 60-70 minut. Pokud těsto začne rychle tmavnout, pokryji ho alobalem.

6. Krok

Po vytáhnutí z trouby nechám bábovku vychladnout a následně ji vyklopu.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Hrnková dýňová bábovka

Tuto hrnkovou dýňovou bábovku jsem začala péct právě na podzim, kdy se začínají sklízet dýně. Chtěla jsem vytvořit něco sladkého, ale zároveň zdravého. Jakmile jsem objevila tento recept, stala se tato dýňová bábovka hit. Vyzkoušela jsem různé variace, ale držím se základního receptu, protože je, podle mého názoru, nejlepší.

100
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začínám tím, že si připravím všechny ingredience. Je důležité, aby byly vajíčka a mléko v pokojové teplotě. Tak se těsto lépe spojí a bábovka bude nadýchanější. Mouku jsem si zvykla přesít, aby bábovka byla vzdušnější.

2. Krok

V jedné míse smíchám hladkou a polohrubou mouku s cukrem, jedlou sodou, práškem do pečiva, skořicí, muškátovým oříškem a špetkou soli.

3. Krok

Ve druhé míse pak smíchám olej, dýňové pyré, vejce a mléko.

4. Krok

Poté tuhou směs pomalu přidávám do tekuté a míchám, dokud nezískám hladké těsto.

5. Krok

Peču v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 60-70 minut. Pokud těsto začne rychle tmavnout, pokryji ho alobalem.

6. Krok

Po vytáhnutí z trouby nechám bábovku vychladnout a následně ji vyklopu.

Ingredience
1 hrnek
hladké mouky
1 hrnek
polohrubé mouky
1 hrnek
cukru
1 hrnek
oleje
1 hrnek
Dýňové pyré
4 kus
vejce
12 hrnek
mléka
1 Lžíce
jedlé sody
1 Lžíce
kypřicího prášku
1 Lžíce
skořice
12 lžíce
muškátového oříšku
sůl