INZERCE

Zdroj: Pixabay

Gruzínská adžika

Tento hotový pikantní gruzínský dip má chuť, kterou si zamilujete. Je vynikající ke grilovanému masu, rybám nebo jako ochucovadlo do omáček a polévek. Stojí za to ho vyzkoušet!

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 4 velká zralá rajčata Přidáno do
  • 1 Střední cibule Přidáno do
  • 1 velká paprika Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 malé pálivý chilli paprička (podle chuti) Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce bílého vinného octa Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • Chilli paprika, koriandr bazalka majoránka petržel (podle chuti) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rajčata omyjeme, překrojíme na půl a vydlabeme semena. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme.

2. Krok

Všechny připravené suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši.

3. Krok

Směs přendáme do pánve, přidáme ocet, olej, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Případně přidáme nasekanou chilli papričku.

4. Krok

Přivedeme k varu a vaříme 30-40 min do zhoustnutí.

INZERCE
5. Krok

Teplou hmotu nalijeme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a uložíme v chladu. Adžika koření je hotové!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1418 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Gruzínská adžika

Tento hotový pikantní gruzínský dip má chuť, kterou si zamilujete. Je vynikající ke grilovanému masu, rybám nebo jako ochucovadlo do omáček a polévek. Stojí za to ho vyzkoušet!

60
Zápis
1
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rajčata omyjeme, překrojíme na půl a vydlabeme semena. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme.

2. Krok

Všechny připravené suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši.

3. Krok

Směs přendáme do pánve, přidáme ocet, olej, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Případně přidáme nasekanou chilli papričku.

4. Krok

Přivedeme k varu a vaříme 30-40 min do zhoustnutí.

5. Krok

Teplou hmotu nalijeme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a uložíme v chladu. Adžika koření je hotové!

Ingredience
4 velká
zralá rajčata
1 Střední
cibule
1 velká
paprika
2 stroužky
česneku
1 malé
pálivý chilli paprička (podle chuti)
1 lžička
soli
1 lžička
mletého pepře
2 Lžíce
bílého vinného octa
2 Lžíce
olivového oleje
Chilli paprika, koriandr bazalka majoránka petržel (podle chuti)