INZERCE

Zdroj: Canva

Čalamáda z rajčat

Rajčatová čalamáda je chutná a všestranná složka, která může být použita jako základ pro polévky, omáčky nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Tento recept vám umožní vytvořit domácí čalamádu z rajčat se základními surovinami.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg rajčat Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • lžíce cukru Přidáno do
  • Trochu bazalky Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.

3. Krok

Na pánvi rozpalte olivový olej a krátce orestujte cibuli a česnek.

4. Krok

Přidejte rajčata, posypte solí, pepřem a cukrem a nechte asi hodinu a půl pod pokličkou dusit na mírném ohni. Rajčata musí zcela zesoftovat a vypustit svou šťávu.

INZERCE
5. Krok

Hotovou čalamádu z rajčat ochutnejte a případně do dochuťte. Na závěr přidejte nasekanou bazalku.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Čalamáda z rajčat

Rajčatová čalamáda je chutná a všestranná složka, která může být použita jako základ pro polévky, omáčky nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Tento recept vám umožní vytvořit domácí čalamádu z rajčat se základními surovinami.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.

3. Krok

Na pánvi rozpalte olivový olej a krátce orestujte cibuli a česnek.

4. Krok

Přidejte rajčata, posypte solí, pepřem a cukrem a nechte asi hodinu a půl pod pokličkou dusit na mírném ohni. Rajčata musí zcela zesoftovat a vypustit svou šťávu.

5. Krok

Hotovou čalamádu z rajčat ochutnejte a případně do dochuťte. Na závěr přidejte nasekanou bazalku.

Ingredience
1 kg
rajčat
3 Lžíce
olivového oleje
1 velká
cibule
4 stroužky
česneku
sůl a pepř dle chuti
lžíce cukru
Trochu bazalky