INZERCE

Zdroj: Canva

Baklava

Už jste někdy byli v blízkovýchodní restauraci a ochutnali baklavu? Pokud ano, víte, proč je to jeden z nejoblíbenějších dezertů na celém světě. Toto lahodné pečivo je plné sladkých a lepkavých chutí, které dráždí vaše chuťové pohárky. Pojďme na ni!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg filo těsta Přidáno do
  • 500 g mletých mandlí Přidáno do
  • lískové oříšky nebo kešu Přidáno do
  • 200 g krystalový cukr Přidáno do
  • 200 g máslo Přidáno do
  • 1 šálek vody Přidáno do
  • 1 šálek medu Přidáno do
  • 2 Lžíce šťávy z citronu Přidáno do
  • 1 Lžíce cinnamon v12 Přidáno do
  • 12 lžičky mletého hřebíčku Přidáno do
  • 12 lžičky mletého nového koření Přidáno do
  • 12 lžičky mletého zázvoru Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

V hrnci smíchejte vodu, cukr, med, šťávu z citronu, skořici, hřebíček, nové koření a zázvor a vařte na mírném ohni, až se cukr úplně rozpustí. Odstavte a nechte vychladnout.

2. Krok

V míse smíchejte mleté ořechy a 1/3 šálku vychladlého sirupu.

3. Krok

Poté roztavte máslo.

4. Krok

Ve větším pekáči nebo zapékací formě připravte vrstvy filo těsta, másla a směsi ořechů.

5. Krok

Každou vrstvu potřete roztaveným máslem.

6. Krok

Nakonec dejte vrstvu filo těsta a potřete ji zbylým máslem.

7. Krok

Pečte v troubě předehřáté na 175°C po dobu 35-45 minut, nebo až se na povrchu objeví zlatavá kůrčička.

8. Krok

Nechte baklavu vychladnout, poté nakrájejte na požadované kousky a zalijte zbylým sirupem.

9. Krok

Voilà! Nyní si můžete vychutnávat svou lahodnou baklavu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Mascarpone

130 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty

Oběd

2809 recepty