Měkké vánoční perníčky: 7 osvědčených tipů, jak na to

3 min. odečty

Zdroj: m.kucova from canva

Vánoční perníčky jsou neodmyslitelným symbolem Vánoc, a proto mají na svátečním stole zvláštní místo. Co dělat, aby perníčky po upečení zůstaly měkké, a jak je správně skladovat? Zde je 7 tipů, jak je udržet měkké až do Štědrého dne.

INZERCE

Osvědčený recept

Základním pravidlem při pečení perníků je vybrat si ten správný a ověřený recept. Několik výborných receptů na měkoučké medovníky jsme vybrali níže. }}

Perníčky, které jsou měkké

Naty

Lahodné vánoční perníčky, které si zamiluje celá rodina.

Zobrazit recept

Medové perníčky

Iwa

Vyzkoušejte tento recept na medové perníčky, které neztvrdnou.

Zobrazit recept

Medové perníčky

Adela_cooks

Pro milovníky perníku se nic nevyrovná vůni čerstvě upečeného perníku v troubě. Tento recept na perník se ve vaší domácnosti jistě stane okamžitě oblíbeným! Pojďme na to!

Zobrazit recept

Rozválení těsta

Ideální tloušťka těsta by měla být mezi 3-5 milimetry. Příliš tenké těsto může rychle ztvrdnout av horším případě i rychleji připálit.

S moukou opatrně

Sledujte, kolik mouky přidáte při rozválení těsta - čím více mouky se dostane do těsta, tím je větší šance, že perníčky budou po upečení tvrdé. Pokud máte obavy, můžete těsto rozválet i mezi dvěma kousky potravinářské folie.

Pozor na přepečení

Stačí krátká doba pečení při teplotě 180 stupňů. Během pečení změknou a zvětší svůj objem. Správně upečený perníček poznáte tak, že po jeho překrojení je v celé části upečený az plechu se jednoduše vyjme.

Nepodceňte skladování

Medovníčky skladujeme v čisté kartonové, skleněné nebo plechové krabice, kterou uložíme do suché chladné místnosti. Mikrotenový sáček použijeme v případě již ztvrdlých perníků, ve kterém je takto můžeme uchovat několik dní.

Do krabice vložíme jablko

Tímto trikem lze snadno zabránit ztvrdnutí perníkového těsta. Stačí do krabice vložit rozkrojené jablko, přezrálý banán nebo krajíc čerstvého chleba. To zajistí natažení vlhkosti do těsta a krásné měkké perníčky.

Třik s ohřátím v troubě

Pokud perníčky přece po upečení ztvrdly, můžete vyzkoušet poslední záchranu. Pokladete je na rošt v troubě nad plech s vařící vodou. Po 10 minutách troubu otevřete a perníčky vyjměte a nechte je proschnout.

Podpora milovníků vaření

Skvělé recepty, užitečné rady a tipy a spousta inspirace. Přidejte se k milovníkům vaření a najděte odpověď na svou otázku: Co budu dnes vařit?

INZERCE