INZERCE

Zdroj: Freepik

Vánoční základní ledové cukroví

Vychutnejte si proces tvorby a zdobení i lahodnou sladkost těchto ledových cukrovinek.

INZERCE

Ingredience

porce
24

Na sušenky:

  • 234 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 šálek Změklé máslo Přidáno do
  • 112 šálky Bílý cukr Přidáno do
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 12 čajová lžička mandlový extrakt Přidáno do

Na polevu:

  • 2 šálky Moučkový cukr Přidáno do
  • 6 lžíce mléko Přidáno do
  • 4 lžíce Lehký kukuřičný sirup Přidáno do
  • 12 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • V případě potřeby potravinářské barvivo Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Nejprve v malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Odstavte.

2. Krok

Ve větší míse utřete změklé máslo s cukrem do hladka asi 5 minut. Je velmi důležité nešetřit časem, protože tento proces zajistí nadýchanější a jemnější sušenky.

3. Krok

Vejce rozšlehejte a poté vmíchejte vanilkový a mandlový extrakt. Pomalu vmíchejte suché přísady, dokud se nespojí. Nepřehánějte to s mícháním, jinak by sušenky mohly být tvrdé.

4. Krok

Těsto přikryjte a nechte ho chladnout alespoň 1 hodinu nebo pokud možno přes noc. Osobně se domnívám, že delší chlazení dává nejlepší výsledky.

INZERCE
5. Krok

Po vychladnutí těsta předehřejte troubu na 375 °C. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku 1/4 až 1/2 palce. Vykrajujte tvary pomocí libovolného vykrajovátka na sušenky, což je zábavná činnost, se kterou by mohly pomoci děti.

6. Krok

Sušenky pokládejte na nevymaštěné plechy 1 palec od sebe a pečte 8 až 10 minut nebo dozlatova. Nechte je vychladnout na drátěných mřížkách.

7. Krok

Zatímco sušenky chladnou, můžete začít připravovat polevu. V malé misce smíchejte moučkový cukr, mléko, kukuřičný sirup a vanilkový extrakt dohladka. Pokud používáte potravinářská barviva, rozdělte polevu do samostatných misek a přimíchejte barvy.

8. Krok

Po úplném vychladnutí sušenky ozdobte polevou pomocí štětce na polevu a nechte je ztuhnout. Pokud nemáte štětec na polevu, můžete použít i malou lžičku.

INZERCE
9. Krok

Nakonec sušenky uložte do vzduchotěsné nádoby, aby zůstaly čerstvé.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Vánoční základní ledové cukroví

Vychutnejte si proces tvorby a zdobení i lahodnou sladkost těchto ledových cukrovinek.

180
Zápis
24
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve v malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Odstavte.

2. Krok

Ve větší míse utřete změklé máslo s cukrem do hladka asi 5 minut. Je velmi důležité nešetřit časem, protože tento proces zajistí nadýchanější a jemnější sušenky.

3. Krok

Vejce rozšlehejte a poté vmíchejte vanilkový a mandlový extrakt. Pomalu vmíchejte suché přísady, dokud se nespojí. Nepřehánějte to s mícháním, jinak by sušenky mohly být tvrdé.

4. Krok

Těsto přikryjte a nechte ho chladnout alespoň 1 hodinu nebo pokud možno přes noc. Osobně se domnívám, že delší chlazení dává nejlepší výsledky.

5. Krok

Po vychladnutí těsta předehřejte troubu na 375 °C. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku 1/4 až 1/2 palce. Vykrajujte tvary pomocí libovolného vykrajovátka na sušenky, což je zábavná činnost, se kterou by mohly pomoci děti.

6. Krok

Sušenky pokládejte na nevymaštěné plechy 1 palec od sebe a pečte 8 až 10 minut nebo dozlatova. Nechte je vychladnout na drátěných mřížkách.

7. Krok

Zatímco sušenky chladnou, můžete začít připravovat polevu. V malé misce smíchejte moučkový cukr, mléko, kukuřičný sirup a vanilkový extrakt dohladka. Pokud používáte potravinářská barviva, rozdělte polevu do samostatných misek a přimíchejte barvy.

8. Krok

Po úplném vychladnutí sušenky ozdobte polevou pomocí štětce na polevu a nechte je ztuhnout. Pokud nemáte štětec na polevu, můžete použít i malou lžičku.

9. Krok

Nakonec sušenky uložte do vzduchotěsné nádoby, aby zůstaly čerstvé.

Ingredience
Na sušenky:
234 šálky
Univerzální mouka
1 čajová lžička
prášek do pečiva
12 čajová lžička
prášek do pečiva
1 šálek
Změklé máslo
112 šálky
Bílý cukr
1
velké vejce
1 čajová lžička
Vanilkový extrakt
12 čajová lžička
mandlový extrakt
Na polevu:
2 šálky
Moučkový cukr
6 lžíce
mléko
4 lžíce
Lehký kukuřičný sirup
12 čajová lžička
Vanilkový extrakt
V případě potřeby potravinářské barvivo